Čtyřčatům bude ve čtvrtek už šest let

- Havlíčkobrodským čtyřčatům bude ve čtvrtek už šest let. Když se děti narodily, sponzoři je zahrnuli potřebnou péčí: postarali se o pleny, prací prášky, botičky i auto. Radnice dokonce poskytla vilu se zahradou v asanačním pásmu. "Letošní oslavy už nebudou tak velkorysé, ale radní na ně s dortem a malými dárky nezapomenou," ubezpečila tisková mluvčí radnice Světlana Pátková.
Protože na místě vily se začne budovat domov důchodců, Ondráčkovi se museli v říjnu stěhovat. Za čtyřpokojový byt na sídlišti zaplatí i s inkasem měsíčně kolem 6000 korun. Maminka by sice ráda nastoupila do práce, ale starost o potomky to zatím nedovoluje. "Loni děti pořád postonávaly, tak jsem do zaměstnání raději nenastoupila," konstatovala sedmadvacetiletá Jitka Ondráčková. Vydatně musejí pomáhat i prarodiče, protože táta domů přinese kolem deseti tisíc korun.
Lucinka s Lenkou chodí do mateřské školy od září, David se Štěpánem to zkoušejí od nového roku. Zda všichni nastoupí v září do školy, se rozhodne v příštích dnech u zápisu. Náklady na nákup potřebných věcí do školy už teď dělají Jitce starosti.
"Nejvíce temperamentu má Lucinka, která přišla na svět jako první, Lenička zase pěkně kreslí a řádí na lyžích, David je upovídaný starosta a Štěpán je flegmatik po tatínkovi," zhodnotila své ratolesti maminka.