Jiřina Bohdalová přála Jiřímu Janečkovi k narozeninám během natáčení

Jiřina Bohdalová přála Jiřímu Janečkovi k narozeninám během natáčení | foto: archiv ČT

Bohdalová překvapila Jiřího Janečka oslavou narozenin přímo na place

  • 8
Jiřina Bohdalová zažila teprve nedávno bouřlivé oslavy svých kulatých narozenin, ale po pár týdnech už slavila znovu. Tentokrát gratulace nepřijímala, ale rozdávala. Květinu a dort předala řediteli ČT Jiřímu Janečkovi k jeho pětapadesátým narozeninám přímo na natáčení.

Štáb České televize v čele s režisérem Zdeňkem Zelenkou natáčí další díl televizního detektivního cyklu Ach ty vraždy a na natáčení v čele s Jiřinou Bohdalovou se přijel do Myštěvsi na Jičínsku podívat i generální ředitel České televize Jiří Janeček.

Krátce po natočení únosu Bohdalové i jednotlivých záběrů z vyšetřování vraždy herečka nadšeně přivítala ředitele České televize a spolu s ostatními členy téměř třicetičlenného štábu mu zazpívala k narozeninám.

Jiřina Bohdalová, Zdeněk Zelenka a Pavel Rimský přáli Jiřímu Janečkovi k narozeninám

"Bylo to velmi příjemné překvapení. Návštěva natáčení se plánovala poměrně s předstihem a na paní Bohdalovou i ostatní herce v akci jsem se těšil, ale netušil jsem, že vědí o mých narozeninách," řekl příjemně překvapený Jiří Janeček.

Ještě před gratulacemi mu ukázal režisér Zdeněk Zelenka natočené záběry. "Máme za sebou únos hlavní hrdinky a nyní vyšetřujeme vraždu na místě činu," ukazoval Zelenka na mrtvolu v pracovně a následně se za účasti Janečka dotočil na místě činu poslední záběr.

Natočit by se měly dva příběhy, které se přidají k hotovým dílům při repríze celého cyklu příští rok. V novém dílu hraje Bohdalová dokonce dvojroli, v příběhu totiž vystupují dvojčata a dochází k záměnám, takže nový díl detektivního seriálu bude spíš situační komedií.

, pro iDNES.cz