Billie Eilish v civilu (Los Angeles, 11. října 2020)

Billie Eilish v civilu (Los Angeles, 11. října 2020) | foto: Profimedia.cz

Vypadá jak matka třicátnice, co má ráda víno, kritizuje Billie Eilish bloger

  • 141
Autor herních recenzí, Angličan Chris (29), zkritizoval zpěvačku Billie Eilish (18) kvůli jejímu vzhledu na momentce, kterou sdílel na sociálních sítích. Na té je nenalíčená zpěvačka v civilu zachycena paparazzi fotografy na ulici v Los Angeles v tílku, kraťasech a pantoflích. Příspěvek vyvolal vlnu protichůdných reakcí.

„Během posledních deseti měsíců získala Billie Eilish postavu matky třicátnice, která ráda popíjí víno,“ napsal muž, živící se jako autor herních recenzí, na Twitteru k nelichotivé fotografii mladé popové hvězdy.

Příspěvek začal okamžitě žít vlastním životem a stal se virálním. Dosud ho sdílelo téměř 14 tisíc lidí a získal kolem deseti tisíc lajků.

Někteří diskutující s autorem postu souhlasí. Mnoho uživatelů však muže kritizuje za to, že jeho komentář k snímku zpěvačky, která se dlouhodobě věnuje právě tématu takzvaného bodyshamingu – tedy zesměšňování a šikany lidí kvůli jejich postavě a tělu, není rozhodně na místě.

Muž poté sdílel na svém twitterovém účtu s názvem GamesNosh další příspěvek. Na tom je tentokrát on sám jen v ručníku obvázaném kolem pasu.

„Jen do toho. Veřejně mě zostuďte! Jsem v lepší kondici než Billie Eyelash. Mysleli byste si, že celebrita s miliony na účtě, která má k dispozici osobní trenéry, by na tom měla být rozhodně fyzicky lépe než nějaký gamer, který jen sdílí hloupé příspěvky,“ napsal ke své fotografii.

Samotná Billie Eilish na post zareagovala tím, že ve svém Instagram Story sdílela video blogerky Chizi Duru. Ta v něm své sledující vyzývá k tomu, aby akceptovali skutečná lidská těla.

„Všichni byste měli přijmout, jak normální lidé v reálu vypadají. Ne každý má místo zadku vagón. Prsa vám prostě někdy visí. Obzvlášť, pokud jste už někdy v životě kojily. Instagram není skutečný,“ řekla blogerka.

21. srpna 2019