Autor Úsměvu věnuje výhru vytopené škole

  • 171
Vítěz fotosoutěže Kráska léta 2002 František Nohejl se rozhodl digitální fotoaparát s tiskárnou věnovat základní škole v Jižních Čechách, která byla postižena povodněmi. Redakce vybrala ZŠ v Čéčově ulici v Českých Budějovicích. "Doufám, že najde uplatnění ve fotokroužku, školních novinách nebo počítačové učebně," napsal na vysvětlenou. Jeho snímek nazvaný Úsměv peřejích vybrala porota z pěti set zveřejněných fotografií. Jména dalších pěti výherců drobných cen, o nichž jste rozhodovali ve finálovém hlasování, najdete v článku. Hlasovali jste zde. FOTOGALERIE

O škole, která fotoaparát s tiskárnou dostane, rozhodne ministerstvo školství.

Drobné dárky vyhrál za snímek RENATA Roman Pořízek, za LABRADORKU KESSY Alex Stočes, za HRÁTKY S JEZEREM Šárka Frýdlová, za HEDVIKU V. Sýkora a  za fotografii s názvem ZASNÉNÁ Blanka Kilbergová.
Prosíme autory vítězných fotografií, aby redakci iDNES (idnes@idnes.cz) sdělili adresu, na níž bychom mohli výhry poslat.

Celkem jsme na webu iDNES zveřejnili na 500 snímků, ale přišlo jich mnohem víc. Podle pravidel jsme však mohli zveřejnit jen jeden snímek od každého autora.

Zvířata soutěžila také
Do redakce přišly kromě krásných žen a dívek, také jen části těl a dokonce jste posílali i zvířata. Jestliže jste obhájili v popisku nebo v názvu fotografie, že se skutečně jedná o krásku, tedy o živého tvora půvabnějšího pohlaví, pak jsme snímek zařadili. I když části těl, stejně jako zvířata, jsme považovali spíše za vtipné, než za favority.

Od každého autora zveřejňujeme až do konce srpna pouze jeden snímek. Kromě fotografií neodpovídajících zadanému tématu, si redakce vyhrazuje právo vyřadit snímky vulgární, hraničící s pornografií a snímky nekvalitní.

Hlasy 20 snímkům, které postoupily do finále, najdete ZDE.

Jak se vám líbí?
Fotografiím mohou čtenáři vždy pod velkým snímkem přidělit své sympatie - a ohodnotit je od 0 do 100 procent. Názor čtenářů ovlivňuje pořadí snímků umístěných na seznamu.

Z fotografií pak po skončení soutěže vybere odborná porota složená z fotoreportérů deníku MF DNES absolutního vítěze a dalších 20 snímků do finále. V něm v září čtenáři svými hlasy rozhodnou o dalším pořadí a prvních pět iDNES odmění drobnými suvenýry. 

SOUTĚŽNÍ SNÍMKY
KRÁSKA LÉTA 2002

Absolutní vítěz vyhraje digitální fotoaparát, novinku na trhu, a k tomu tiskárnu na fotografie, kterou lze s fotoaparátem propojit přímo i bez počítače. Cenu věnoval on-line obchod Compaqplus.cz

JAK SPRÁVNĚ FOTOGRAFOVAT radil vedoucí  fotoreportér MF DNES Michal Růžička. Odpovědi najdete ZDE.

Historie soutěže

Letní fotosoutěž pořádá redakce iDNES už třetí rok. Na loňské téma  Léto u vody přišlo více než 500 fotografií, celkem jste soutěžní stránky otevřeli téměř půlmilionkrát. Vítězem se před rokem stal policista z Chomutova se snímkem Krmení racka.

 

Vítězný snímek do soutěže na téma Kráska léta poslal František Nohejl s doprovodným textem: "Neznámá kráska pod vodopádem v národním parku Krka v Chorvatsku - červenec 2002."