Nigella Lawsonová přijela k soudu (4. prosince 2013).

Nigella Lawsonová přijela k soudu (4. prosince 2013). | foto: AP

Asistentky kuchařky Nigelly Lawsonové jsou podle soudu nevinné

  • 3
Soud zprostil obžaloby Francesku a Elisabettu Griollovy, které měly údajně zpronevěřit miliony korun. Peníze pocházely z účtu televizní kuchařky Nigelly Lawsonové a jejího bývalého manžela Charlese Saatchiho.

Italské sestry pro Lawsonovou v minulosti pracovaly a podle obhajoby jim kuchařka tyto výdaje povolila výměnou za to, že budou krýt její údajnou narkomanii. Během výpovědi sama Lawsonová přiznala, že užívala kokain. Asi pětkrát to bylo s bývalým manželem Johnem Diamondem v době, kdy umíral na rakovinu (více zde).

Bývalé asistentky utratily v přepočtu 22,7 milionu korun za luxusní zboží a hotely. Miliardář Charles Saatchi je žaloval kvůli zpronevěře. 

Francesca a Elisabetta Grillovy opouští soud (29. listopadu 2013).

Třiapadesátiletá Nigella Lawsonová, která je dcerou někdejšího ministra financí Nigela Lawsona, má za sebou novinářskou kariéru. Proslavila se však především kuchařkami a televizními pořady o vaření. Charles Saatchi založil se svým bratrem postupně dvě velké reklamní agentury a je známým mecenášem moderního umění. V Londýně má známou výstavní síň Saatchi Gallery. Pár se letos v červenci rozvedl.