Ashley Juddová a Harvey Weinstein

Ashley Juddová a Harvey Weinstein | foto: AP

Ashley Juddová žaluje Harveyho Weinsteina kvůli zničené kariéře

  • 49
Ashley Juddová (50) se rozhodla zažalovat producenta Harveyho Weinsteina (66). Herečka tvrdí, že po odmítnutí chlípných návrhů z jeho strany se kdysi jeden z nejmocnějších mužů Hollywoodu postaral o to, aby se už nedostala k lukrativním zakázkám.

„Ztratila jsem prestiž a moc v mé kariéře,“ prohlásila Juddová, která patří k hlavním podporovatelům hnutí MeToo a byla jednou z prvních hereček, které o chování Weinsteina promluvily.

Žalobu podala u losangeleského soudu. Producenta v ní viní z hanobění, sexuálního obtěžování a porušování kalifornského zákona o nekalé soutěži.

Opírá se mimo jiné o vyjádření režiséra Petera Jacksona, který loni v prosinci prohlásil, že ho Weinstein před Juddovou varoval. Před 20 lety zvažoval, že jí dá jednu z hlavních rolí v Pánovi prstenů, ale producent řekl, že spoupráce s ní by byla „noční můra“ a mělo by se tomu vyhnout „za každou cenu“.

Bylo to poté, co Juddová odmítla Weinsteinovy sexuální nabídky. Producent si herečku zavolal na hotelový pokoj a místo obchodní schůzky jí v županu nabízel společné sprchování a masáž. Juddová se až po letech dozvěděla, proč roli nedostala.

Případně vysouzené peníze chce herečka darovat charitě, která bojuje proti sexuálnímu obtěžování a diskriminaci.

Weinstein kvůli skandálu byl „odejit“ loni i z filmové akademie:

15. října 2017