Jason Momoa na premiéře filmu Aquaman (Los Angeles, 12. prosince 2018)

Jason Momoa na premiéře filmu Aquaman (Los Angeles, 12. prosince 2018) | foto: AP

„Aquaman“ Momoa se v rámci boje proti plastům po sedmi letech oholil

  • 74
Hvězda filmu Aquaman a seriálu Hra o trůny, herec Jason Momoa (39) se poprvé po sedmi letech oholil. „Stop vodě v plastových lahvích, pojďme se přeorientovat na recyklovatelné hliníkové plechovky,“ povzbudil Momoa své fanoušky v rámci ekologické výzvy.

„Myslím, že naposledy jsem holil v roce 2012. Sbohem, Drogo. Sbohem, Aquamane, Deeclane i Babo!“ jásá Momoa v klipu, který fanouškům nahrál na YouTube i na sociální sítě.

Momoa je zapálený ekolog a video prý nahrál především proto, aby vyzval všechny své příznivce k recyklaci a záchraně planety a oceánů.

„Je čas na změnu. Změnu k lepšímu. Pro mé děti a celý náš svět. Pojďme udělat nějaké pozitivní změny společně. Pojďme vyčistit naše oceány a naši planetu. Přidejte se ke mně na této cestě. Pojďme se všichni přeorientovat na recyklovatelný hliník. Voda v plechovkách, ne v plastových lahvích,“ napsal americký herec známý především svoji rolí khala Droga v seriálu Hra o trůny.

„Vím, že se to na vás teď valí ze všech stran. Chci však všechny ještě jednou upozornit na skutečnost, že plasty rychle zabíjejí naši planetu. Pokud známe řešení, je zbytečné o tom jen mluvit. V současnosti existuje jediná věc, která může pomoci zachránit naši planetu a to je hliník, jeho recyklování a úplný konec používání plastů,“ dodal Momoa.

Herec také zdůraznil, že přestože je hliník recyklovatelný, většina lidí vyhazuje výrobky z něj nesprávně do směsného odpadu.

Jason Momoa jako Khal Drogo v první řadě seriálu Hra o trůny (2011)

ANKETA: Hlasujte, jak se vám herec Jason Momoa více líbí

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 pátek 31. května 2019. Anketa je uzavřena.