Miss America 2023 Grace Stanke (Uncasville, 15. prosince 2022)

Miss America 2023 Grace Stanke (Uncasville, 15. prosince 2022) | foto: AP

Novou Miss America je studentka jaderného inženýrství

  • 12
Američané si zvolili novou královnu krásy. Stala se jí dvacetiletá studentka Grace Stanke. Porotu prý okouzlila hrou na violu a komentáři o jaderné energetice, kterou studuje na wisconsinské univerzitě.

Grace Stanke soutěžila jako Miss Wisconsin. Na druhém místě skončila Miss New York Taryn Delanie Smithová a třetí příčka patří Miss Texas Averie Bishopové.

Během finále soutěžící mimo jiné odpovídaly na otázky o věcech, které je zajímají. Podle Grace Stanke v případě vítězství by bylo skvělé, že bude mít coby Miss America příležitost diskutovat o smysluplných problémech a zastupovat ženy, které umí.

„Jako Miss America zastupuji tuto organizaci. Pokud se zeptají na další otázky, jsem schopna předeslat: Toto není pohled organizace, toto je můj osobní pohled jako Grace Stanke a mohu si za tím stát, zvláště pokud jde o věci jako jaderná energie a mnoho dalších horkých politických témat,“ prohlásila.

Stanke na trůnu vystřídala Emmu Broylesovou, která má korejské kořeny a byla první soutěžící Miss Aljaška, která vyhrála titul Miss America ve stoleté historii soutěže.