Karolina Kurková

Karolina Kurková | foto: Profimedia.cz

Karolína Kurková se stala ikonou stylu, ocenění si převezme ve Vídni

  • 23
Česká topmodelka Karolína Kurková pojede na konci března do Vídně na slavnostní udílení cen za výjimečné počiny v oblasti módy Vienna Awards for Fashion & Lifestyle. Má tam převzít ocenění pro "ikonu stylu".

Galavečer spojený s udílením cen se bude konat 26. března ve vídeňském muzejním komplexu Museumsquartier.

"Karolína se mimo jiné objevila více než dvacetkrát na první straně časopisu Vogue. Byla nejmladší modelkou, která byla zvolena Modelkou roku a zúčastnila více než 400 přehlídek nejznámějších návrhářů," zdůvodnila svou volbu organizátorka večera Marjan Firouzová.

Česká topmodelka Karolína Kurková na přehlídce zimní kolekce Jean Paul Gaultier

Agentura APA poznamenala, že tato blondýnka z Děčína se v prvním roce kariéry modelky objevila na 52 přebalech časopisů. Od té doby s ní spolupracovali návrháři a vyhlášené módní domy jako Chanel, Donna Karanová, Calvin Klein, Roberto Cavalli nebo Marc Jacobs.

Vedle modelingu si osmadvacetiletá Kurková už vyzkoušela i herectví, když se objevila ve sci-fi thrilleru G. I. Joe a v Německu se představila také jako zpěvačka. V únoru pak absolvovala premiéru v německé televizní castingové show Perfektní modelka, kterou uvádí spolu s německou kolegyní Evou Padbergovou.

Karolína Kurková a Eva Padbergová v televizní show Perfektní modelka

Server diepresse.com uvedl, že ceny Vienna Awards for Fashion & Lifestyle se udělují od roku 2009 v celkem 12 kategoriích včetně ceny pro nejlepší modelku, fotografa, styling nebo novináře píšícího o módě.

,