Diskuze

Dny NATO slaví 20 let. Výroční speciál sledujte živě v pátek na iDNES

Velikonoční výroční speciál připravují na pátek 2. dubna organizátoři Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR. Akce letos slaví 20 let. Více jak tříhodinový živý stream i prostřednictvím iDNES.cz připomene nejen milníky jedné z největších show v Evropě, ale nabídne také rozhovory a unikátní záběry a poodhalí program letošního ročníku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

24. března 1999 večer začalo tříměsíční bombardovací peklo. Kdo chce najít pravdu o zločinech, které se tam děly, je jich i na internetu dostatek. Ti, kteří deklarovali, že jdou do Jugoslávie přinést mír, bombardovali mosty, továrny, státní televizi a dokonce čínskou ambasádu. Za 78 dní "humanitárního bombardování" NATO zničilo pouze 14 jugoslávských tanků, ale zato 48 nemocnic a 422 škol.

V Srbsku v podstatě neexistuje město, které by se během jedenácti týdnů nepřetržitých leteckých útoků nestalo terčem bombardérů. Během 2300 leteckých náletů na 995 objektů v celém Srbsku 1150 bojových letadel útočících hlavně z lodí v Jaderském moři a ze čtyř leteckých základen v Itálii, vystřelilo téměř 420.000 kusů munice s celkovou váhou 22 tisíc tun. Třetinu z více než dvou tisíc civilních obětí tvořily děti.

Akce proběhla bez souhlasu Rady bezpečnosti OSN, a tedy jako taková je válečným zločinem, za který jednoho dne bude muset být někdo alespoň dodatečně odsouzen, pokud má mít mezinárodní právo nějakou váhu, a pokud není pouze kladivem impéria na neposlušné.

Výsledky agrese NATO v Jugoslávii lze vidět i dnes na každém kroku. Dodnes tam v některých oblastech je doslova epidemie rakoviny v důsledku cynického užívání radioaktivní munice našimi spojenci z NATO - jako prostředku k šíření míru, demokracie a lidských práv.

Výsledkem této "humanitární mise" bylo také definitivní odtržení mafiánského narkostátu Kosovo od Srbska jako završení století genocidy Srbů v této jejich pravlasti. V této souvislosti je vhodné připomenout fakt, že dnes se v Kosovu nachází mamutí vojenská základna USA, po německém Rammsteinu druhá největší v Evropě.

3 3
možnosti
VB

To je dobře, že se v Kosovu nachází mamutí vojenská základna USA. Já bych chtěl ještě mamutější u nás. Že sis dal ale s tím blábolem práci! Inu jsi pilný, za mne respekt.

2 2
možnosti
JS

J53a36n 84S22t44e87h52l85i66k

31. 3. 2021 21:17

Jojo . 30 let od rozpadu varšavské smlouvy . Pamatuji si jak se tvrdilo , že se NATO nebude rozšiřovat na východ . Asi holt nejsme rakousko (neutrál) a musíme lézt někomu do .....

5 2
možnosti
VB

Já si nepamatuji že se konkrétně toto tvrdilo a to už pamatuji dost. Jojo.

2 2
možnosti
HK

Pozveme zase saúdské sokoly?;-D;-D

1 0
možnosti
VB

Proč ne, já je vítám.

0 1
možnosti