| foto: Mediahub

Vánoční přání humanitární organizace kombinují biblické výjevy s fotografiemi z války

Mezinárodní humanitární organizace Doctors of the World představila vánoční přání, na nichž se spojují známé biblické výjevy se současnými fotografiemi z bojových zón Blízkého východu. Vánoční přání "Not So Silent Night" (ne tak tichá noc)  nebo "The Star of Bedlam" (hvězda božího dopuštění) navrhla londýnská pobočka agentury McCann a pracuje s fotografiemi pořízenými v uplynulém roce. Romantizované vánoční obrázky Svaté země, které jsou běžně k vidění v kostelech nebo na vánočních přáních jsou pravým opakem toho, co najdeme na válkou zničeném Blízkém východě dnes.

Namísto náboženského prohlášení se ale přání snaží poukázat na to, že v letošním roce válka zasáhla milióny lidí, kteří potřebují pomoci. Organizace tak žádá o dary, aby mohla poskytnout lékařskou pomoc lidem v nouzi. Na kampaň upozornil web AdsoftheWorld.com. 

[[{"type":"hn-image","fid":"541707","style":"600xauto","attributes":{"class":"hn-media-image image-insert-image hn-media-element"}}]][[{"type":"hn-image","fid":"541708","style":"600xauto","attributes":{"class":"hn-media-image image-insert-image hn-media-element"}}]]


Video