Jaromír Soukup v pořadu Moje zprávy na TV Barrandov

Jaromír Soukup v pořadu Moje zprávy na TV Barrandov | foto: TV Barrandov

Podle vysílací rady nejsou Moje zprávy na TV Barrandov zpravodajství

  • 46
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zanalyzovala pořad Moje zprávy na TV Barrandov. Podle ní tato relace není zpravodajství. Tím ale stanice podle rady porušuje licenční podmínky, uvedla Česká televize na Twitteru Newsroom ČT24.

„Podle všech prvků nenaplňuje kategorii zpravodajství. Takže jsme udělili upozornění za porušení licenčních podmínek a upozornění za porušení programové skladby,“ řekl ČT 24 k pořadu Moje zprávy předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Ivan Krejčí.

TV Barrandov má 30 dnů na nápravu.

Už v září RRTV žádala provozovatele TV Barrandov o vysvětlení, proč do vysílání ve středu 22. srpna 2018 nezařadila zpravodajský pořad. Vytýkala mu, že stažení zpravodajství je v rozporu s vysílací licencí.

Stanice poté v pondělí 29. října zařadila do programu MOJE ZPRÁVY, které moderuje generální ředitel Jaromír Soukup a jsou už jeho desátým pořadem. Už před tím slibovala, že nová zpravodajská relace nebude „žádné dlouhé vysvětlování, ale nadhled a extra velká porce ironie“.

Vydavatelství Empresa Media Jaromíra Soukupa televizi získalo na začátku roku 2013 od společností Moravia Steel podnikatele Tomáše Chrenka.

Video