ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Operátoři se porna nevzdávají, proti webu je sledování v televizi složitější

  • 5
Internet přinesl snadnou dostupnost filmů pro dospělé. I přesto erotické kanály zůstávají v nabídce tuzemských televizních operátorů. Na rozdíl od sledování lechtivých materiálů na internetu, které si mohou kdykoliv zobrazit například i děti, je to u televizního vysílání složitější.

T-Mobile TV má v nabídce deset erotických kanálů, konkurenční Vodafone sedm. „Z pohledu sledovanosti jde o okrajovou věc,“ řekl pro iDNES.cz Ondřej Luštinec z tiskového oddělení Vodafone.

Skylink má v kategorii kanálů pro dospělé aktuálně pět položek, O2 TV nyní nabízí devět kanálů z kategorie pro dospělé a videotéku s 300 obměňovanými tituly.

Její mluvčí David Solnař uvedl, že sledovanost těchto kanálů je stabilní. Podle dat O2 TV je průměrná doba při sledování erotického kanálu 21 minut. Ve srovnání se sledováním podobných videí na internetových serverech je to zhruba dvojnásobná doba. Mimořádné bylo jen období covidové pandemie, kdy zájem vzrostl o více než 190 procent.

Masivní vzestup transporna. Portál Pornhub zveřejnil trendy roku 2022

Operátor Telly v polovině února zařadil do nabídky 13 erotických kanálů a tím se dostal do čela této nabídky na českém trhu. Lechtivé kanály jdou zakoupit i samostatně, podobně jako třeba sportovní balíčky. Podle šéfa marketingu Telly Jana Schöppela je sledování těchto snímků v rámci televizního vysílání bezpečnou a diskrétní alternativou k webovým stránkám s touto tématikou v mnohdy pochybné kvalitě i netransparentním způsobem platby.

V internetových televizích je přístup k erotickému či pornografickému obsahu sice celodenní, ale všichni operátoři tyto programy označují jako 18+ a primárně nejsou dostupné ani EPG (Electronic Program Guide, televizní program s podrobnostmi o daných pořadech). Programy nemají zpětné zhlédnutí ani možnost nahrávání a jsou uzamčené PIN kódem, který se zadává při každém sledování.


Video