Miroslav Bureš bude od října 2023 šéfredaktorem stanice Český rozhlas...

Miroslav Bureš bude od října 2023 šéfredaktorem stanice Český rozhlas Radiožurnál Sport | foto: Český rozhlas

Šéfredaktorem stanice Radiožurnál Sport bude Miroslav Bureš

  • 0
Od října bude šéfredaktorem stanice Český rozhlas Radiožurnál Sport Miroslav Bureš. Doposud stanici řídil jako vedoucí programu. Pozici vedoucí sportovní redakce Českého rozhlasu po něm převezme Alena Benešová.

Burešovo jmenování generálním ředitelem Českého rozhlasu (ČRo) René Zavoralem ve středu vzala na vědomí Rada Českého rozhlasu.

„Miroslav Bureš je velmi zkušeným profesionálem. Oblasti sportu se věnuje více než 30 let, přičemž většinu svojí profesní kariéry zasvětil Českému rozhlasu. Věřím, že v čele stanice ČRo Radiožurnál Sport, která navazuje na bezmála stoletou tradici sportovního rozhlasového vysílání, zúročí veškeré svoje dosavadní znalosti,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Miroslav Bureš do sportovní redakce Českého rozhlasu nastoupil ve 22 letech a od té doby ji po celých 30 let prakticky neopustil, i když průběžně získal zkušenosti i v jiných médiích, ať už tištěných nebo televizních a také na půdě sportovních klubů a federací. Jako rozhlasový reportér pokrýval mimo jiné osmkrát olympijské hry, mnohokrát světové a evropské šampionáty ve fotbale, v atletice, v házené a v ledním hokeji.

Od roku 2010 vedl sportovní redakci Českého rozhlasu, šéfredaktorem ČRo Radiožurnál Sport se stane od 1. října.

Vedení sportovní redakce po něm převezme Alena Benešová. „Těší mě, že se na vedoucí pozici ve sportovní redakci dostává vůbec poprvé žena. Přeji Aleně v této nové misi hodně úspěchů,“ dodal Zavoral.

Alena Benešová ve sportovní redakci působí od roku 2002, nejprve jako externí spolupracovnice, od roku 2013 na hlavní pracovní poměr. Před nástupem na pozici vedoucí redakce pracovala na stanici Radiožurnál Sport jako koordinátorka a později jako editorka. Vystudovala fyzioterapii na Fakultě tělesné výchovy a sportu na Karlově univerzitě.


Video