| foto: Wikipedia, Mediahub

Ředitelem studií ČRo v Hradci Králové a Pardubicích bude Kánský

Pozici ředitele regionálního studia Českého rozhlasu (ČRo) Hradec Králové a ČRo Pardubice bude od 1. března 2017 zastávat Jiří Kánský, který v minulosti řídil studio v Hradci Králové.

Jeho jmenování do funkce na pět let dnes schválila Rada Českého rozhlasu na návrh generálního ředitele ČRo Reného Zavorala.

Post ředitele regionálních studií Hradec Králové a Pardubice zastával do konce loňského roku Pavel Kudrna, který rezignoval z rodinných důvodů. Obě východočeské stanice pak dočasně vedl ředitel Regionálního vysílání ČRo Jan Menger.

"Jiří Kánský má za sebou řadu zkušeností s řízením rozhlasové stanice i tvorbou programu. Věřím, že je na nové pozici zúročí a přispěje k dalšímu rozvoji jak hradeckého, tak pardubického regionálního studia," uvedl generální ředitel ČRo René Zavoral.

Kánský v minulosti působil v privátním Rádiu Metuje jako moderátor a později ředitel programu. Pracoval také jako editor ČRo Regina. Od roku 2003 do roku 2013 zastával funkci ředitele regionální stanice ČRo Hradec Králové a poté pracoval na pozici analytika programu regionálních stanic. Vystudoval Vysokou školu pedagogickou v Hradci Králové a pedagogické činnosti se věnoval několik let.


Video