Rádio Impuls

Rádio Impuls | foto: archiv iDNES.cz

Rádio Impuls zůstává nejposlouchanější celoplošnou stanicí

  • 1
Nejposlouchanější rozhlasovou stanicí bylo ve druhém a třetím čtvrtletí opět Rádio Impuls, následuje Evropa 2 a Radiožurnál. Vyplývá to z šetření Radioprojekt, které již třináctým rokem realizují společně agentury Median a STEM/MARK.

Rádio Impuls si proti předchozímu období polepšil o 40 tisíc posluchačů denně na 1,06 milionu. Evropa 2 zaznamenala nárůst o 10 tisíc na 915 tisíc posluchačů. Na třetí místo klesl Radiožurnál s 895 tisíci posluchači, což je pokles o 41 tisíc posluchačů.

„Padesáté výsledky a po padesáté v řadě je Impuls nejposlouchanější rozhlasovou stanicí, to nám samozřejmě dělá velikou radost,“ komentoval výsledky šetření generální ředitel Rádia Impuls Jiří Hrabák.

Dodal, že radost má i z toho, že se po čtyřech letech snahy a vyjednávání podařilo, že vysílání Impulsu řidiči slyší i v pražském tunelovém komplexu Blanka.

„V neposlední řadě nás baví a těší nový směr v jasném pojmenování a nastavení ranního vysílání Haló, tady Impulsovi, ‚Rozumíme vašim ránům‘ a navazující kampaň, kterou pro nás zpracovala naše dlouholetá agentura Leo Burnett,“ doplnil Hrabák.

Mezi stanicemi, které pokrývají více regionů, ale nejsou celostátní, se nejlépe podle průzkumu dařilo Hitrádiím s nárůstem o 96 tisíc posluchačů denně na 671 tisíc. Druhý skončil Blaník.

Celkově rozhlas alespoň jednou za týden poslouchalo podle průzkumu přes 87,1 procenta lidí, denně si nějakou stanici naladilo 61,9 procenta populace. V obou případech to znamená pokles o 0,6 procentního bodu. Průměrná doba poslechu rádia byla čtyři hodiny a 34 minut.

Rádio Impuls podle šetření v prvním pololetí poslouchalo 1,02 milionu lidí denně. Po Impulsu následovaly Radiožurnál Českého rozhlasu a Evropa 2, čtvrtá skončila Frekvence 1.

,

Video