Nova slaví 29. narozeniny, nebude chybět dort od MasterChefa

  • 1
Televize Nova v sobotu oslaví 29. narozeniny. První česká celoplošná komerční televize odstartovala vysílání v pátek 4. února 1994 v 19 hodin přímým přenosem z Národního muzea. Název stanice byl tehdy vybrán z tisíců diváckých návrhů a nápadů.

„Jsme pyšní, že jsme už 29 let důležitou součástí životů našich diváků a přinášíme jim kvalitní zpravodajství, zábavu, chvíle napětí i dojetí. Za tu dobu jsme přispěli k rozvoji českého mediálního trhu, vytvořili z TV Nova silnou a stabilní značku, posílili její vedoucí postavení na televizním trhu a dokázali rozšířit její zásah i do online světa,“ uvedl generální ředitel Novy Daniel Grunt.

Televize Nova, která už téměř tři dekády baví miliony diváků všech generací, přinesla přes stovky tisíc hodin vysílání, tisíce hodin zpravodajství a publicistiky a desítky tisíc hodin filmů, seriálů, reality show a zábavných pořadů. V průběhu let se rozšířila o několik tematických stanic, které nabízí divákům nejširší spektrum pořadů.

Poslední televizní duel před prezidentskou volbou sledovalo 1,5 milionu lidí

„Chceme i nadále být nedílnou součástí českých domácností, stavět se na stranu našich diváků, být respektovaným zaměstnavatelem, klíčovým lokálním hráčem mezi SVOD službami a spolehlivým partnerem pro naše obchodní klienty. Naše bohatá minulost je pro nás především pevným závazkem do budoucnosti,“ prozradil Grunt.

Oslavy začínají už v pátek 3. února. Na TN Live je připraven speciální program věnovaný historii televize. Vysílání TN Live je k dispozici na TN.CZ, Voyo a přes HbbTv. Diváci se mohou těšit na hosty, kteří byli u začátků vysílání, například na Zbyňka Merunku, Pavla Poulíčka, Sabinu Laurinovou nebo Zuzanu Bubílkovou. Na svůj start na Nově zavzpomínají i regionální reportér Ivan Berka, moderátor Víkendové snídaně Pavel Svoboda a moderátor Televizních novin Rey Koranteng.

V sobotu se pak bude oslavovat hned od rána, například ve Víkendové snídani vítězka soutěže MasterChef Česko 2021 Besky upeče narozeninový dort.


Video