| foto: Mladá fronta, Mediahub

Zájemci o koupi vydavatelství Mladá fronta mohou posílat nabídky

  • 1
Zájemci o koupi vydavatelství Mladá fronta, která je v konkurzu, mohou do úterního poledne předložit nezávazné nabídky. Vyzvala je k tomu insolvenční správkyně. Vedení společnosti se nově ujal Karel Novotný, dosavadní ředitel divize Tištěných titulů, uvedla Mladá fronta v tiskové zprávě.

Zájemci o koupi vydavatelství musí v nabídce uvést svou identifikaci a nabídnout cenu. Po vyhlášení výběrového řízení budou osloveni s nabídkou účasti v tomto řízení.

K prodeji má firmu dovést nový ředitel Karel Novotný, dosavadní ředitel divize Tištěných titulů. Ve vydavatelství Mladá fronta je od roku 2012, kdy nastoupil na pozici ředitele divize Medical Services a ředitele divize HUB, kterou zastával do minulého roku, kdy převzal řízení všech tištěných titulů Mladé fronty.

Jeho úkolem je nyní kromě prodeje i zachování provozu.

Někteří věřitelé zpochybňují odhadovanou cenu vydavatelství Mladá fronta

Vydavatelství je v úpadku od poloviny února. V insolvenčním řízení se s pohledávkami přihlásily stovky věřitelů, kteří žádají kolem 400 milionů korun. Českobudějovický soud poslal vydavatelství do konkurzu v polovině května.

Insolvenční správkyně Petra Hýsková i přes vyhlášení konkurzu uvedla, že chce zachovat provoz vydavatelství.

Mladá fronta vlastněná podnikatelem Františkem Savovem vydává například ekonomický týdeník Euro, lifestylové magazíny Esence a Hipster nebo ekonomický web Finance.cz. Ročně na trh uvede kolem 200 nových knižních titulů.


Video