Finále MasterChefem České a Slovenské republiky v roce 2012

Finále MasterChefem České a Slovenské republiky v roce 2012 | foto: archiv TV Nova

MasterChef Česko se vrací, Nova představila porotu

  • 0
Kuchařská show MasterChef Česko se po více než dvou letech vrátí na obrazovky televize Nova. Ta s ní podle tiskové zprávy počítá do vysílání na jaro. Stanice už ale oznámila, kdo bude v porotě.

Porotu nového ročníku budou tvořit: michelinský kuchař Radek Kašpárek, trojnásobný vítěz ankety Zlatý kuchař Jan Punčochář a mladý kuchař Přemysl Forejt.

„Nejsem rozhodně ten nejpřísnější porotce. Snažím se být spravedlivý a hodný. Zaměřuji se na chutě, to je pro mě velice důležité. Sleduji, jak spolu nakonec v ústech ladí,“ prozradil Punčochář.

Podle Kašpárka by nový český MasterChef měl skvěle umět připravovat maso, ale měl by mít přehled i o vegetariánské kuchyni a také o přípravě dezertů. „Měl by mít také pořádnou dávku pokory, aby k tomuto řemeslu přistupoval správným způsobem,“ míní.

Třetím porotcem je Přemek Forejt, šéfkuchař a guru olomoucké restaurace Entreé. „Chtěl jsem být herec, ale nikdy jsem na to neměl odvahu a už vůbec ne známky. A když jsem byl v deváté třídě, nevěděl jsem co dál. V takovém případě se vždycky chodilo na kuchaře. Tak jsem šel na kuchaře a díky bohu mě to chytlo a našel jsem se v tom. A pak jsem postupoval dál,“ uvedl Forejt, který má na levé paži vytetované své oblíbené ingredience.

Poprvé se česká adaptace mezinárodní soutěže amatérských kuchařů, která vznikla ve Velké Británii, objevila na obrazovkách Novy v roce 2012 jako MasterChefem České a Slovenské republiky. Historicky prvním MasterChefem České a Slovenské republiky se tehdy stal Petr Jonáš.


Video