| foto: Mediahub

Lukášková a Jušková míří do Empresa Media

Vydavatelství Empresa Media posiluje. Změny pravděpodobně souvisí s připravovaným ekonomickým týdeníkem.

Vydavatelství Empresa Média vstoupilo do roku 2016 bohatší o dvě výrazné posily. Z PR agentury C&B přichází Markéta Lukášková, z ekonomické redakce České televize pak Kamila Jušková. V tuto chvíli není jasné, který z titulů Empresy bude jejich "domovský", spekuluje se však, že jejich nástup souvisí s dlouho ohlašovaným spuštěním nového ekonomického týdeníku. Informace potvrdil Mediahubu Ondřej Fér, editor časopisu Týden, který přišel do Empresa Media v listopadu 2015.

Markéta Lukášková je zkušená novinářka, začínala jako redaktorka domácího zpravodajství v televizi Z1. Prošla redakcemi  jenpromuze.cz, cilichilli.cz, extra.cz nebo g.cz, pracovala také jako vedoucí online rubriky v časopise Reflex. Od května 2014 až do loňského prosince pracovala v PR agentuře C&B, současné angažmá je jejím návratem k novinařině: "Na svůj novinářský comeback se velice těším," prohlásila Lukášková pro Mediahub. "Jsem ráda, že jsem si práci v oboru mohla vyzkoušet i z druhé strany, a upřímně řečeno, každému novináři bych to (bez ironie) přála. Ale teď se těším zase na práci v médiích - novinařina je moje dlouhodobá výzva."
 

Kamila Jušková pracovala jako redaktorka dnes již zaniklého týdeníku Czech Business Weekly, odkud přešla do České informační agentury. Ve zpracování ekonomických témat pokračovala i jako redaktorka ekonomické rubriky Lidových Novin. Její specializací byly reality a investice. V dubnu 2013 přešla do týdeníku Ekonom, odtud do ekonomické redakce České Televize. Také pro Juškovou tedy angažmá v Emprese představuje návrat k tištěným médiím.


Video