Institut Václava Klause vydal knihu Karanténa: Přežije naše svoboda éru pandemie? V sérii textů kolektiv autorů pod vedením Václava Klause analyzuje situaci okolo koronavirové pandemie a nabízí řadu doporučení, jak minimalizovat dopady této krize na společnost, mezilidské vztahy a na ekonomiku země. | foto: koláž iDNES.cz

Institut Václava Klause vydal sérii textů ke koronavirové pandemii knižně

  • 17
Institut Václava Klause vydal knihu Karanténa: Přežije naše svoboda éru pandemie? V sérii textů kolektiv autorů pod vedením Václava Klause analyzuje situaci okolo koronavirové pandemie a nabízí řadu doporučení, jak minimalizovat dopady této krize na společnost, mezilidské vztahy a na ekonomiku země.

„Sérií dvanácti článků, na jejichž napsání se podílel celý náš institut, jsme se pokoušeli podívat na tyto problémy z více stran a úhlů, než je to obvyklé v denním tisku. Tento náš, dosud asi nejkomplexnější pohled na tuto problematiku nesoupeří se stovkami a tisíci článků, které na toto téma dnes a denně na celém světě vznikají. Touto sérií se snažíme vyjádřit specifický pohled na tyto věci tak, jak je vidí Institut Václava Klause,“ uvádí na webu v předmluvě knihy Institut Václava Klause.

S Václavem Klausem na knize spolupracovali mimo jiných Jiří Weigl, Ladislav Jakl, Ivo Strejček, Filip Šebesta nebo Petr Macinka.

„Nechceme šířit pesimismus. Udržet rozumný vztah mezi strachem a nadějí považujeme za klíčové. Proto tato krátká knížka, která vznikala ve složitých podmínkách karantény, kdy koordinace autorů byla velmi složitá,“ uvádí dále předmluva.

Mediálním partnerem knihy je vydavatelství MAFRA. Série dvanácti článků vyšla i na IDNES.cz

Institut Václava Klause je think-tank, který okolo bývalého prezidenta České republiky sdružuje několik ekonomů a společenskovědních expertů. 

1. dubna 2020


Video