Logo nového programu České televize ČT3.

Logo nového programu České televize ČT3. | foto: Česká televize

ČT3 slaví rok, loni ve druhém pololetí měla podíl přes dvě procenta

  • 2
Program ČT3 pro starší diváky, na kterém Česká televize začala vysílat po začátku koronavirové pandemie, slaví rok. V druhé polovině loňského roku dosáhl podílu na sledovanosti okolo dvou až 2,4 procenta. U seniorů nad 65 let to pak byla tři až čtyři procenta. Vyplývá to z údajů České televize.

ČT3 vznikl jako pomoc seniorům, kteří po nástupu pandemie zůstávali mnohdy izolovaní doma. 

Na podzim v souvislosti s druhou vlnou pandemie pak Česká televize (ČT) vysílání prodloužila nejméně do letošního jara a také prodloužila vysílání tak, že končí až ve 22:00 hodin. ČT3 využívá pořady z archivu ČT doplněné o aktuální zpravodajství.

Spokojenost s ČT loni vzrostla u mileniálů, zaujala UčíTelka i seriály

„Oblibu programu ČT3 potvrzuje i divácká spokojenost, která dosáhla za rok 2020 nadprůměrné hodnoty 8,8, což byla spolu s ČT art nejvyšší známka spokojenosti s vysíláním některého z programů/stanic na českém televizním trhu,“ uvedla  mluvčí ČT Karolína Blinková.

Na konci loňského března, kdy bylo vysílání zahájeno, dosahoval podle Blinkové program ČT3 u divácké skupiny 15+ průměrného podílu na sledovanosti přes sedm procent a u nejstarších diváků dokonce přes deset procent.

Mezi nejsledovanější pořady patřil loni seriál Nemocnice na kraji města s podílem na sledovanosti kolem 11 procent a Rozpaky kuchaře Svatopluka. Úspěšné byly také zábavné a hudební pořady včetně 69 repríz pořadu Televarieté.

Kanál ČT3 rovněž téměř po patnácti letech vrátil se na obrazovky hlasatelky.

,

Video