Německý deník Bild reagoval na situaci na Ukrajině a na fotografii ve svém...

Německý deník Bild reagoval na situaci na Ukrajině a na fotografii ve svém komentáři překryl logo ruského Gaspromu nápisem Svoboda pro Ukrajinu | foto: Repro: Bild

Německý deník Bild se postavil za Ukrajinu, přelepil reklamu Gazpromu

  • 52
Německý deník Bild zareagoval na současné napětí mezi Ruskem a Ukrajinou. Ve středečním komentáři hlásí: Bild skončil s Putinovou reklamou. Na fotografii překryl jméno sponzora fotbalového klubu Schalke 04, kterým je ruský Gazprom, nápisem: Svoboda pro Ukrajinu.

Deník uvádí, že ruský plynárenský koncern Gazprom sponzoruje klub Schalke 04 od roku 2007. Teď je ale podle listu finančníkem ruské státní moci a tím i války.

Gazprom rovněž sponzoruje od roku 2012 UEFA a Bild připomíná, že 28. května se má v Petrohradu hrát finále Ligy mistrů v Gazprom Aréně.

„Když Putin napadne sousední zemi a odepře jí jakékoli právo na existenci, překročí se každá hranice! Pokud Putin vede válku, nemůže fotbal dál přihlížet,“ uvádí list a žádá: žádné finále Ligy mistrů v Petrohradu, žádná reklama Gazpromu v Lize mistrů, žádný dres Schalke s logem Gazprom. 

Bild v závěru komentáře píše, že proto až do odvolání končí s Putinovou reklamou na dresech a logo přelepuje v novinách i na internetu heslem: Svoboda pro Ukrajinu! 

Tlak na UEFA kvůli Rusku sílí. Finále Ligy mistrů z Petrohradu, co baráž?


Video