Ministr vnitra Milan Chovanec (5. září 2016)

Ministr vnitra Milan Chovanec (5. září 2016) | foto: Petr Topič, MAFRA

Ochranka zadržela zpravodajce před vilou, kterou využívá Chovanec

  • 135
Před vilou v pražských Dejvicích, kterou využívá ministr vnitra Milan Chovanec, byl minulý týden zadržen vojenský zpravodajec, uvedly v úterý Seznam Zprávy. Muž fotografoval okolí vily. Ministr obrany Martin Stropnický má spekulaci o sledování Chovance za absurdní.

Seznam Zprávy se odvolávají na zdroje blízké ministerstvu obrany. „Podle neoficiálních informací se měli armádní zpravodajci zajímat o jinou budovu o několik ulic dál. Lidé z Chovancova okolí tomu však nevěří,“ tvrdí server.

Ministr obrany v souvislosti s případem médiím sdělil, že Vojenské zpravodajství plnilo v Praze 6 úkoly vyplývající z jeho zákonné působnosti a mělo k tomu všechna potřebná povolení. „Spekulace o sledování ministra Chovance vojenskou rozvědkou jsou absurdní,“ zdůraznil.

Zprávu vnímá Stropnický jako snahu o mediální zviditelnění Chovance před víkendovým sjezdem sociální demokracie, na kterém bude ministr vnitra usilovat o obhajobu funkce prvního místopředsedy strany. „Přesto jsem inicioval svolání stálé sněmovní komise pro kontrolu Vojenského zpravodajství, aby tento médii prezentovaný ‚incident‘ vyšetřila,“ uvedl v tiskové zprávě Stropnický.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video