Pavel Zuna může být spokojený. Návrat zpráv na čas 18:55 se vyplácí.

Pavel Zuna může být spokojený. Návrat zpráv na čas 18:55 se vyplácí. | foto: Pavel Eichler, iDNES.cz

Zprávám na Primě vzrostla ve staronovém čase sledovanost

  • 11
Televizi Prima se zatím vyplácí tah vrátit večerní zprávy před 19. hodinu. Minulý týden přitáhly nejvíce diváků od předloňských Vánoc. "Je to kvalitní zpravodajství, které dokáže lidi zaujmout," vysvětluje si úspěch jeho šéf a moderátor Pavel Zuna.

Primě se po skončení fotbalového Eura a návratu začátku zpráv na 18:55 daří. Minulý týden si hlavní zpravodajskou relaci pustilo 28 procent diváků starších 15 let. Na takový výsledek v pražské Libni, kde televize sídlí, čekali rok a půl.

"Mě někdy před dvěma měsíci hodně mrzelo, když jsem četl komentáře, že naše Zprávy budou neúspěšné i v čase před sedmou hodinou," komentoval čísla sledovanosti šéfredaktor primáckého zpravodajství a publicistiky Pavel Zuna.

Reagoval tak na zvýšený mediální zájem o sledovanost zpráv po veletoči s časy začátku. Klesla až pod kritickou hranici půl milionů diváků. Před přesunem z 18:55 na 19:30 byla sledovanost dvojnásobná. - čtěte Vykročily zprávy na Primě zpět k milionu diváků? Odborníci tomu moc nevěří

"Považuji to za potvrzení toho, za čím jsem si vždycky stál - že Prima má v současnosti kvalitní zpravodajství, které dokáže lidi zaujmout a přitom nebýt bulvární," dodal Pavel Zuna.

Divácký zájem tak zatím nenaplňuje nepříznivé prognózy expertů, kteří Primě vytýkali nečitelnost, roztříštěnost a nákup vysílacích práv na fotbalový šampionát.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video