Oteplení s sebou podle meteorologů přinese i srážky. Ilustrační foto.

Oteplení s sebou podle meteorologů přinese i srážky. Ilustrační foto.

Zimomřivci se o víkendu zaradují, přijde oteplení

  • 12
Zataženo a mlhy. Meteorologové nemají na nejbližší dny zrovna přívětivou předpověď. Nepotěší ani řidiče. Těm radí, aby si až do víkendu dali při cestách pozor na ledovku. Někde se pravděpodobně vytvoří i nová sněhová pokrývka. Po pracovním týdnu ale přijde oteplení.

Úterý bude zatažené až oblačné, na Moravě je podle expertů potřeba počítat s mrholením. Nevylučují však ani déšť se sněhem. Během dne se očekává ubývání oblačnosti v Čechách. Teploty vystoupají ke čtyřem stupňům Celsia. Obyvatelé Vysočiny se k večeru mohou připravit na vítr, který v nárazech dosáhne až 25 m/s.

Podobně na tom bude i středa, kdy bude počasí v Česku ve znamení oblačnosti a občasných srážek. Ve výše položených oblastech se může objevit i mrznoucí mrholení. Teploměr vystoupá maximálně na šest stupňů nad nulou.

Oblačnosti i srážek začne ubývat až ve čtvrtek.Teploty sice zůstanou stejné, ale vítr se trochu zklidní - povane rychlostí kolem šesti metrů za vteřinu.

Podle Marjana Sandeva z Českého hydrometeorologického ústavu na tom výrazně nic nezmění ani pátek. Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť, na horách sněžení a nejvyšší denní teploty 3 až 7 stupňů Celsia.

Změnu mohou obyvatelé Česka očekávat až o víkendu. "Začne se výrazně oteplovat a k tomu se přidají i výraznější dešťové srážky, a to i na horách," řekl iDNES.cz meteorolog Sandev. Nejvyšší denní teploty by tak mohly vystoupat až na 12 stupňů.

Zatím se tak potvrzuje předpověď z minulého týdne, podle které by měly být následující dny nadprůměrně teplé. Ochladit se má zase až začátkem února.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video