Diskuze

Hanba českého soudnictví, hodnotí Romové propuštění vítkovských žhářů

Romové a proromští aktivisté označili čtvrteční rozhodnutí soudu o podmíněném propuštění žhářů Václava Cojocaru a Iva Müllera za nespravedlivé, podle nich pohrdá oběťmi rasově motivovaného násilí. Vládní zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková kritizovala, že se poškozená rodina o verdiktu dozvěděla až z médií.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Jak to hodnotí Romové je mi naprosto, ale naprosto u brusele.:-P

1 0
možnosti
BV

Romská menšina je na svobodě. Podle složení ve věznicích je jich většina. A zavedl bych DNA testy na určení rodičovství. Tech podvodů už je moc a jak přes kopírák. Někdy by stačil i test krevního typu. Také by bylo hezké kdyby s hlídkou policie chodil někdo z pracáku. Těch romů v v monterkách a teplákách špinavých ze stavby a pobírajících dávky je požehnaně.

1 0
možnosti
JL

J22a85n 35L77u71k82á56š

12. 5. 2023 9:33

Nechci vam kazit iluze, ale urcit mezi pribuznymi, zda dite je, je otce ci jeho syna, neni pres DNA tak spolehlive.

1 0
možnosti
KT

Já byl také lidsky a morálně v šoku po vynesení rozsudku nad pachateli mačetového útoku...

6 0
možnosti
TK

Ač s mi to může nelíbit , máme zde zákony, které díky bohu platí pro všechny a pokud pachatelé splnili podmínky propuštění a soud ty podmínky uznal, je třeba to respektovat, za sebe si myslím, že ta podmínka propuštění a následná 7 letá lhůta a dohled probačních úředníků je zárukou, že nebudou nic takového opakovat.

7 0
možnosti
RP

Samotný trestný čin nehodlám komentovat, ale pokud splnili zákonné podmínky vedoucí k propuštění a soud takto rozhodl v souladu s platnou literou zákona, je nutné to respektovat.

Já musím také každý pracovní den respektovat to, co říká zákon o mandatorních výdajích a jakkoliv se mi to nemusí líbit [>-]

4 0
možnosti
FF

Proč autor článku lže?

Václav Cojocaru a Ivo Müller si odpykali za pokus o několikanásobnou rasově motivovanou vraždu 12 let, za sebou tak mají dvě třetiny trestu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zhari-z-vitkova-natalka-podminene-propusteni-laurencikova.A230511_171727_domaci_imat

Jenže jmenovaní byli vzati do vazby v srpnu 2009, odpykali si tedy nikoliv 12 ale 13 let 8 měsíců. Doba strávená ve vazbě se započítává do výkonu trestu. Čin odsouzených je otřesný, ale ani to nemůže obhájit uvádění nepravd, které mohou vyvolávat negativní emoce.

10 0
možnosti
Foto

Zrovna tahle skupina si na nepřízeň státu stěžovat nemůže

13 2
možnosti
KN

Romea je rasistická organizace vysávající peníze z rozpočtu. V dnešní době úspor bych doporučil její úplné zrušení. A podobných pijavic je na rozpočet přisáto více.

16 0
možnosti
DN

Proč rušit? V rámci "státních úspor" zrušit financování, tedy státní dotace a příspěvky

9 0
možnosti
DH

Skoda, ze nas pravni rad neumoznuje naridit jim na dobu podminky praci u hasicu ci zachranky. Asi by oba tminene subjekty byly z povinnosti je zamestnat nestastne, ale aspon ti pachatele, co to zpusobili, videli, jake utrpeni umyslne zpusobili. Asi ode mne zbytecny komentar, 2/3 trestu si odsedeli, nasim pravnim radem jsou uz tak vladtne dostatecne potrestani. Ale aspon narizene dva roky sanitare by jim mohlo pomoci.

1 0
možnosti
Foto

Někdo by je měl dovzdělat aby věděli, že soudy soudí podle zákona a ne podle spravedlnosti...

6 0
možnosti