OV

Špatný mír následuje ještě větší válka.

Foto

J30i34ř98í 43R26o51h32a58n

8. 4. 2024 13:57

Příklad takového špatného míru je Protektorát Čechy a Morava. Nebylo to nic jiného než příprava na nejstrašnější válku v celé lidské historii.

JN

J35a20n 34N84o56v52ý

8. 4. 2024 14:09

Rusko nevypadá, že by chystalo WWIII a po zkušenosti s vysilující válkou na UA by to byl úplný nesmysl. Kdyby Zelenskyj v kritickou chvíli udělal tváří v tvář neřešitelné situaci taktický ústup jako Beneš, ušetřil by obrovské množství životů a hmotných statků. Protektorát Č a M byl takový smradlavý klídek, kterým neprošla fronta a nebýt náletů na konci války, prakticky by nebyly znát ani větší materiální škody. UA dojde k obnovení svých hranic, ale až časem a určitě to nebude v současné válce.

JJ

Například mnichovskou dohodou byl získán špatný mír.

ML

Mýlíte se - ale nebyl. Jen se válka o nějaký ten měsíc odložila.

A když už zmiňoval Bašta tu Koreu, tak ta byla v úplně jiné situaci.

Korejský poloostrov byl na základě výsledků konce WWII rozdělen na severní (komunistickou) a jižní část.

Korejský konflikt rozpoutala severní komunistická Korea s cílem sjednotit Koreu pod komunistickou diktaturu.

Tedy korejské příměří (oba státy jsou stále ve válečném stavu) zastavilo boje na 38.rovnoběžce - tedy žádný ze států nemá žádný územní zisk.

Naproti tomu agresivní dobyvačná válka Ruska vůči Ukrajině by špatným mírem přisoudila a mezinárodně uznala, že Ruskem obsazené části Ukrajiny budou oficiálně patřit Rusku - a jak známe Rusko, které si z mezinárodních smluv dělá trhací kalendář, tak by netrvalo dlouho a mělo by další územní nároky - Podněstří.

A ten z čechů, který by prosazoval takovýto "špatný mír", tak jasně dává najevo, že Mnichovská dohoda a vytvoření Protektorátu Čechy a Morava byla správná věc, se kterou plně souhlasí.

ST

Takových celoživotních disidentů kteří jsou vždycky proti všemu tady v této zemi máme dostatek. Ať odpočívá v pokoji.

VS

Tomu pánovi jsem málokdy rozuměl, působil na mne zmateně, nevyrovnaně, nejistě. Ovšem jako disidenta jsem ho respektoval. Jeho "angažmá" v SPD a ony známé výroky v prezidentské kampani ho jako politika i člověka dle mne výrazně degradovaly. Toť vše co mohu k panu Baštovi říct. R.I.P

KS

Myslel jsem si, že disidenty byli lidé čestní a mravní. Tenhle si to minimálně na konci života pokazil.

HT

Špatný mír je velmi relativní pojem. V případě, který měl zesnulý na mysli, by špatný mír byl pro Ukrajinu a naopak setsakramentsky dobrý pro Rusko. Odpočívejte v pokoji, pane Bašto a je dobře, že jste se nestal prezidentem této země.

AL

Pán měl dobře nakročeno, ale ke konci života si to pokazil. Nu což, R.I.P.

MZ