Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reportáž skončila 6. 1. 2012 15:32

Silný vítr a popadané stromy komplikují dopravu

Zdroj: redaktoři iDNES.cz, MF DNES, ČTK

14:46
Pardubický kraj
Hasiči museli dopoledne zasahovat kvůli počasí i v Pardubickém kraji. "Například u Orliček na Orlickoústecku vyprošťovali autobus bez cestujících, který sjel zčásti ze silnice a hrozilo, že spadne do potoka," řekla mluvčí hasičů Vendula Horáková.
  • Silničáři upravují povrch horské silnice nedaleko Horní Krupky na Teplicku (5.

    Silničáři upravují povrch horské silnice nedaleko Horní Krupky na Teplicku (5. ledna 2012) / Autor: Libor Zavoral ČTK

14:25
Moravskoslezský kraj
Policie varuje řidiče před ledovkou na silnici I/11 u Rýmařova na Bruntálsku.
14:05
Karlovarský kraj
U Andělské Hory skončilo osobní auto v příkopě na střeše. Silnice od Libavského kopce přes most na R6 je průjezdná jen jedním směrem a dopravu tam řídí policie.
14:03
Vysočina
Ve Starči na Třebíčsku dopoledne havarovala tatrovka nedaleko železničního přejezdu. "Nákladní vůz po nehodě skončil převrácený na boku a uvnitř kabiny zůstal zaklíněný řidič," řekla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Rychlá záchranná služba muže ošetřila a převezla do třebíčské nemocnice. U Svojkovic na Jihlavsku skončilo vozidlo převrácené na střeše. Jeho řidič skončil v nemocnici v Třebíči.
14:00
Liberecký kraj
Hasiči Libereckého kraje zasahují v současnosti zejména u Jilemnice, a to jak u nehod, tak popadaných stromů. "Strom přes komunikaci odstraňovali v Hrabačově nebo Horní Sytové. V části obce Valteřice také zasahovali u dopravní nehody, kde skončil vůz Subaru Legacy mimo vozovku," uvedla mluvčí hasičů Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.
  • Pracovníci technických služeb v Karviné museli předčasně rozřezat vánoční...

    Pracovníci technických služeb v Karviné museli předčasně rozřezat vánoční strom, který praskl pod poryvem větru. (5. ledna 2012) / Autor: Alexandr Satinský, MAFRA

13:56
Karlovarský kraj
Na silnici I/64 mezi Aší a Hazlovem se tvoří sněhové jazyky. Do problémů se tam dostal i řidič dodávky. Auto stojí napříč, ale dá se s opatrností objet.
13:47
Moravskoslezský kraj
Ve Staříči na Frýdecko-Místecku řeší hasiči komplikovanější zásah u stromu, který se opřel o budovu. "Hasiči nejprve ořezali větve stromu a nyní kmen sundávají pomocí jeřábu," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.
13:34
Liberecký kraj
Hraniční přechod do Polska v Harrachově na Semilsku je od 13:00 opět otevřený pro veškerou dopravu. Policie ho kvůli sněhu uzavřela v 9:30.
13:30
Královéhradecký kraj
Energetici v Královéhradeckém kraji dopoledne evidovali na 20 poruch na vedení vysokého napětí a desítky poruch na vedení nízkého napětí. Nejvíce výpadků, způsobených hlavně pády stromů, bylo v Podkrkonoší, na Trutnovsku, Náchodsku a Semilsku. "Většina poruch je už opravená, situace naštěstí nebyla nijak dramatická a uklidňuje se," řekla mluvčí skupiny ČEZ pro východní Čechy Šárka Beránková.
  • Hasiči odklízí strom ze silnice na Zlínsku. (5. ledna 2012)

    Hasiči odklízí strom ze silnice na Zlínsku. (5. ledna 2012) / Autor: HZS Zlínského kraje

13:27
Středočeský kraj
Středočeští hasiči vyjížděli hlavně k popadaným stromům a utrženým plechům ze střech. V Kralupech nad Vltavou dokonce vítr shodil sloup veřejného osvětlení.
13:10
Zlínský kraj
Policie varuje řidiče před komplikacemi na silnici číslo 493 vedoucí od Luhačovické přehrady směrem k obci Petrůvka na Zlínsku. Kvůli namrzajícím srážkám je cesta nesjízdná, lidé by měli úsek objíždět přes obce Lipová a Sehradice. Problémy jsou hlášeny také z kopce Sirákov u Vizovic, ten je sjízdný jen s velkou opatrností.
13:09
Královéhradecký kraj
Za železničním přejezdem v Bohdašíně na Náchodsku se tvoří kolona kamionů. Důvodem je sníh a ledovka na silnici.
13:03
Jihomoravský kraj
Hasiči na Blanensku dopoledne pomáhali vytahovat sanitku s pacientem ze sněhové závěje. V Brně zase silný vítr vyvrátil borovici na telefonní vedení. Stromy padaly i na dalších místech Brněnska
  • Kamion projíždí zasněženou silnicí u Pavlova. (5. ledna 2012)

    Kamion projíždí zasněženou silnicí u Pavlova. (5. ledna 2012) / Autor: Jaroslav Šnajdr MF DNES

12:56
Karlovarský kraj
Silničáři varují před sněhovými jazyky na silnici číslo 230 z Mariánských Lázní směrem na Planou. V oblasti navíc hustě sněží.
12:53
Moravskoslezský kraj
Silnice I/57 u obce Vrchy na Novojičínsku je kvůli sněhu zcela neprůjezdná.
12:52
Zlínský kraj
Ve Zlínském kraji zatím hasiči vyjížděli k několika stromům, které byly nebezpečně nahnuté nad silnice nebo částečně vyvrácené, a poškozeným střechám.
zpravodaj Zprávy zpravy.idnes.cz domaci Domácí Vichr shodil stromy na tratě, u Svitav smetl dva autobusy ze silnice http://zpravy.idnes.cz/vichr-shodil-stromy-na-trate-u-svitav-smetl-dva-autobusy-ze-silnice-11j-/domaci.aspx?c=A120106_073006_domaci_cen 2012-01-06T07:16:00 Českem se stále prohání silný vítr, který v nárazech dosahoval i rychlosti orkánu. U Svitav se silné poryvy větru opřely do dvou autobusů a ty skončily v příkopu. Na mnoha místech země vázne doprava. Komplikují ji stromy popadané na silnice i železnice, sněhové závěje i uvázlé kamiony. http://i.idnes.cz/12/011/superfototyp/CEN404db2_hzsz5.jpg (ilustrační snímek)) A120106_073006_domaci_cen