Náledí hrozí téměř v celém Česku, dál platí výstraha před sněžením

  • 17
Meteorologové rozšířili výstrahu před náledím hrozícím od 21. do nedělní 8. hodiny ranní o další kraje, nově platí pro téměř celou Českou republiku. Dál platí výstraha před silným sněžením, které by v sobotu mělo zasáhnout celé území.

Výstraha před tvorbou náledí platí od sobotních 21:00 do nedělních 08:00 nově pro skoro celé území země, vyjma části středních a východních Čech, jižní Moravy a Slezska.

Objevit se může spíše ve vyšších polohách, nad 500 metrů nadmořské výšky. Meteorologové doporučují řidičům i chodcům, aby byli opatrní.

Více na Počasí iDNES.cz

Nadále platí, že skoro v celé ČR kromě Karlovarského a Plzeňského kraje dnes až do 23:00 může silně sněžit. Napadnout mohou za hodinu až čtyři centimetry sněhu.

V oblastech s nadmořskou výškou pod 500 metrů se mohou objevit smíšené či dešťové přeháňky.

ČHMÚ varuje, že silnice mohou být kvůli sněhu nesjízdné a husté sněžení také sníží viditelnost. Hrozí proto problémy v dopravě. Řidiči by měli pozorně sledovat předpověď počasí a dopravní zpravodajství.

Aktuální počasí v Praze sledujte v přímém přenosu na iDNES.tv:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video