Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

19:56

S politiky, kteří kvůli nevyznamenání Bradyho odmítli účast na oslavách na Hradě, souhlasí 45 procent lidí, 41 procent nesouhlasí, uvádí průzkum Nielsen Admosphere pro Českou televizi.

19:54

ImageText

19:54

„Moje zásada je, aby měl člověk štěstí. A já měl to štěstí, že jsem nedostal medaili,“ prohlásil Jiří Brady v reakci na to, že mu Hrad odmítl vyznamenání propůjčit kvůli tomu, že se jeho strýc Daniel Herman sešel s dalajlámou. „Jsem rád, že jsem mohl demokracii pomoci. Nejedná se totiž nyní o mě, jedná se o demokracii,“ dodal Jiří Brady.

19:53

ImageText

19:52

Zástupce olomoucké univerzity ocenil na pódiu Jiřího Bradyho.“Dovolte mi, abych vám jménem tuzemských vysokých škol předal medaili Univerzity Palackého,“ dodal.

19:51

ImageText

19:49

Do Vladislavského sálu již přišel třeba ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

19:47

ImageText

19:44
28.října 2016 v 19:44, příspěvek archivován: 28.října 2016 v 19:44

Staromák zaplněný do posledního místečka, úžasná atmosféra a slova naděje. Díky Miloši, začínáš konečně spojovat. https://t.co/MWPcWPTMDJ

19:44

Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) oznámil, že se zúčastní oficiálních oslav státního svátku na Hradě. "Jde o úctu ke státnímu svátku, národní tradici a také k vyznamenaným osobnostem, pro které jde mnohdy o ocenění jejich celoživotních aktivit a práce," sdělil. "Moje účast na letošních oslavách na Hradě však bude minimální. Časově omezená účast je odrazem mého postoje k nedůstojným okolnostem slavnostního shromáždění a také ke konfrontační atmosféře kolem návštěvy dalajlamy a oslav letošního státního svátku," doplnil.

19:43

Na pódium přišel rektor brněnské Masarykovy univerziy Mikuláš Bek. Ten patří k výrazným Zemanovým kritikům. „Letos slavím výročí 28. října v lepší společnosti,“ prohlásil. Narážel tím na to, že rektoři vysokých škol letos na Hrad nepůjdou, protože prezident Zeman pozval jen některé z nich.

19:38

Stovky lidí zapálily na výzvu Michala Horáčka svíčky. „Jako poděkování těm, kteří za nás v temných dobách bojovali,“ pronesl Michal Horáček.

19:37

19:29
28.října 2016 v 19:07, příspěvek archivován: 28.října 2016 v 19:34

Zemanovo requiem. https://t.co/dvojjBKByS

19:33

Ve Španělském sále či Rudolfově galerii na Hradě vrcholí přípravy na recepci, která začne po skončení předávání státních vyznamenání ve Vladislavském sále. Hosté, kteří nemají pozvánku do Vladislavského sálu, mohou předávání ocenění sledovat na velkoplošné obrazovce.

19:30

Pro příchod na Pražský hrad, který je již od 15:00 kvůli oslavám uzavřen pro veřejnost, platí přísná bezpečnostní opatření. Každý z návštěvníků musí projít bezpečnostní kontrolou, kontrolovány jsou i přijíždějící automobily. Novináři se mohou po areálu Hradu pohybovat jen s policejním doprovodem.

19:29

„Jeden politik, který má rád bonmoty a kvůli kterému jsme tady, mi při návštěvě Zlína poradil, abychom si vsadili sportku. Bylo to poté, co jsme ho požádali o pomoc při hledání peněz na obnovu Baťova památníku,“ řekl primátor Adámek.

19:28

Na Pražském hradě čekají zatím v tiskovém středisku na předávání státních vyznamenání asi tři desítky novinářů. Celkem se akreditovalo více než pět desítek novinářů, fotografů či kameramanů.

19:28

Primátor Zlína Miroslav Adámek řekl, že přijel ocenit Jiřího Bradyho. „Pomáhá nám s obnovou našeho města, s obnovou památníku Tomáše Bati,“ uvedl.

19:27

ImageText