Pošlete nám svůj snímek podobného místa jako je v Deštné.

Pošlete nám svůj snímek podobného místa jako je v Deštné. | foto: Radek Miča, MAFRA

Vyfoťte pozůstatky sovětské okupace

  • 21
Poslední sovětský voják sice odešel už před sedmnácti lety, ale stopy sovětské okupace jsou tu dodnes. Jedná se většinou o vzpomínky a staré fotky. Někde ale vydržely i nápisy na zdech, plotech či vratech, nesmazal je ani déšť, ani brigádníci socialistické práce.

Na jeden nápis v Deštné na Blanensku nás upozornil čtenář iDNES.cz. Na místním statku je už čtyřicet let bílou barvou napsáno "Dubček" a "Svoboda". Bohužel si už nikdo na vznik nápisu nepamatuje. Tehdejší starosta i majitel statku nežijí. - čtěte Nápisy Dubček a Svoboda vydržely na vratech statku čtyřicet let

Pokud máte ve svém okolí podobný nápis, který vznikl v prvních dnech po vstupu okupačních vojsk na naše území v srpnu 1968, dejte nám o tom vědět. Máte-li možnost, vyfoťte ho. Připište k němu krátkou informaci odkud pochází, případně jak vznikl, jak na něj lidé reagovali a reagují.

Fotku společně s krátkým textem pošlete na mail: napis@idnes.cz nebo naši korespondenční adresu: iDNES.cz, Anděl Media Centrum, Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5.

Pokud od vás dostaneme dostatečné množství snímků, vytvoříme fotogalerii. Doprovázet ji budou krátké příběhy čtyřicetiletých svědků sovětské invaze.

Srpen 1968 - čtyřicet let od okupace

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video