Správa železniční dopravní cesty vyčíslila předběžně škody na stovky milionů korun. Ilustrační foto.

Správa železniční dopravní cesty vyčíslila předběžně škody na stovky milionů korun. Ilustrační foto. | foto: Radek Miča, MAFRA

Vlaky po povodních nejezdí na šesti tratích

  • 3
Vlakový provoz kvůli záplavám stále stojí na šesti tratích, z toho pět připadá na severní Moravu a jedna na jižní Čechy. Jedná se hlavně o místní spoje, částečně je provoz omezen i na koridoru Přerov - Bohumín. Informoval o tom mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

Vlaky neprojedou například v úsecích Vápenná - Javorník ve Slezsku, Suchdol nad Odrou - Nový Jičín město nebo Valašské Meziříčí - Hostašovice. V jižních Čechách je zavřená pošumavská trať mezi obcí Lčovice a Volyní.

Cestujícím slouží místo vlaků náhradní autobusová doprava. Kromě lokálních spojů stále trvá omezení na koridoru z Přerova do Bohumína.

V úseku Hranice na Moravě - Polom - Suchdol nad Odrou jezdí vlaky jen po jedné koleji, takže některé rychlíky z jihu končí už v Hranicích.

"Všem cestujícím doporučujeme, aby se před svou cestou informovali na aktuální dopravní omezení na železnici," uvedl Šťáhlavský. Informace lze získat například na internetových stránkách ČD. Všechna omezení jsou spojena s až čtvrthodinovými zpožděními, omezena je navíc přeprava velkých zavazadel a jízdních kol.

Správa železniční dopravní cesty vyčíslila předběžně škody na stovky milionů korun. Škody sčítají také silničáři, první čísla hovořila o více než miliardě korun.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video