Vlaky budou mít dál zpoždění

  • 4
Ostrava - Cestující musí ještě rok počítat se zpožděními, která vzniknou kvůli výstavbě druhého železničního koridoru. "Souběh prací na železnici bude největší, jaký vůbec naše republika pamatuje. Zpoždění, která vzniknou, jsme se snažili zakomponovat do nového jízdního řádu, který začne platit v neděli," řekl ředitel Český drah Dalibor Zelený s tím, že třiadvacet kilometrů trati mezi Přerovem a Bohumínem bude jednokolejných.

Ministr dopravy a spojů Jaromír Schling uvedl, že po dokončení trati dojde ke zvýšení rychlosti vlaků a podstatnému navýšení kapacity trati. Druhý železniční koridor je důležitá spojnice mezi severem a jihem Evropy. Umožňuje spojení Polska, České republiky a Rakouska.

Úsek mezi Studénkou a Ostravou - hlavním nádraží přijde na dvě miliardy a sedm set milionů korun a stavba by měla být dokončena koncem října roku 2003.

Miroslav Klich z obchodně provozního ředitelství Ostrava řekl, že dráhy společně s krajem a městem hledají peníze na výstavbu nové výpravní budovy v Ostravě - Svinově.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video