Vláda by měla podporovat internet

- Mel bych 2 namety, ktere vychazeji i z mé praxe a reality. A svete div se - funguje to ! Priklad muzeme spatrit ve sanze vlady SRN o podporu zamestnanosti :- uz jenom tim, ze kazdemu pracovnikovi "doplaci" 0,50 DM /km (pouze v jednom smeru a jako odpocet dani na konci roku) na cestu AUTEM do zamestnani.
 Zdanlive to vypada, ze je to vyprazdnovani statni pokladny, ale pri blizsim porovnani : - podpora tahounu ekonomiky - automobiloveho a petrolejarskeho  prumyslu (ktere podle jedne studie dosahuji v USA temer 3/5  celkove hybne sily ekonomiky - tedy neco lepsiho nez zbrojni prumysl),  ktere na sebe nabaluji VETSINU ostatni vyroby vcetne dalsiho fianancniho fenomena : cestovniho ruchu !. Jde tedy o minimalni vyplaceni velkych socialnich davek vcetne podpory v nezamestnanosti. Co si tedy vice prat ?  Neni vyjimkou, kdyz spoustu zamestancu dojizdi do zamestnani od 30-180 km denne. Neuvazuje nase vlada o necem tovem u nas ?
Druhy namet se tyka nasledujiciho : i kdyz to tak nemusi vypadat, prave ted zacina "zurit revoluce" v oblasti  nove ekonomiky konkretne informacni - INTERNETU. Je to dalsi fenomen podobny AUTOMOBILOVEMU prumyslu, ktery kdyz zacneme brat vazne, muzeme byt za nekolik let pred jakoukoliv svetovou konkurenci mnohem dale. Je to revolucne se rozvijejici obor, ktery  i mene zname a vyznamne firmy muze behem rychle doby ! dostat na predni pricky svetoveho trhu. Priklad je videt nejenom u americkeho Microsoftu, Oracle ale i u jinych evropskych (ale i i ceskych firem !). Zadna staleta tradice  nybrz nekdy i jednoho desetileti (zatim se to v zadne dobe nestalo v tak masovem meritku !!!). Soucasti toho rozvoje  je i rozhodnuti vlady USA, ktera zacne zrizovat v USA  e-mailovou adresu pro KAZDEHO OBCANA V ZEMI !!! Tzn. STAVI TUTO otazku do vazne polohy, ktera velmi pripominana ZACATKY PRIDELOVANI ADRES lidskym obydlim ! O cem teda dale vahat. Investice do pripojovani a rozvijeni INTERNETU se mohou zdat strasne, ale jde zde predevsim o investice s miliónovými PROCENTY navratu (o kterem jinem oboru to takto muzeme rici ?). Dari se zemim pouze s vysokym stupnem vzdelani a informovanosti.  A to tady v Internetu hlavne JDE. Sam mohu  potvrdit, ze kdyz hledam nejakou informaci. Internet je velice rychly a AKTUALNI - i když jeste dost nezasobovaný ZÁKLADNÍMI INFORMACEMI - např. podrobnejsimi vypisy svazku STÁTNICH KNIHOVEN atd.  Ale o toto zasobovani by se mela starat hlavne VLADA a to at uz je jakakoliv.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video