Řidič tramvaje, který zavinil tragickou srážku, se dnes oženil

Řidič tramvaje, který zavinil tragickou srážku, se dnes oženil | foto: Jaroslav Ožana, MF DNES

Viník tragické srážky ostravských tramvají se oženil

  • 93
Řidič Petr Hroch, kterého policie obvinila ze zavinění nedávné tragické nehody tramvají na ostravské jednokolejce, se dnes oženil. Čtyřiadvacetiletý muž své ano řekl o rok mladší dívce, se kterou se sblížil v nemocnici. "Známe se už dlouho. V nemocnici se o mě každý den starala," řekl novomanžel.

"Minulý týden mi oznámila, že se dnes bereme," dodal Hroch.

"Známe se už čtyři roky. O tom, že se jednou vezmeme, jsme se bavili už před tou nehodou," řekla Kateřina Hrochová, za svobodna Bodžárová. "To bylo ale spíše z legrace," dodal Hroch, který do obřadní síně vstoupil ještě s rukou v sádře a nedoléčeným zraněním nohy.

S ohledem na tragickou nehodu, při které zahynuli tři lidé, novomanželé nepřipravují žádné velké oslavy. "Je to svatba. Ne oslava," řekl Hroch. Oba přiznali, že rodiny byly z jejich rychlého rozhodnutí překvapeny. "Bylo to opravdu trochu narychlo. Jsem ale ráda," doplnila nevěsta.

Ta zatím nechce moc přemýšlet nad tím, co jejího manžela nyní čeká. Uvědomuje si ale, že může jít i na několik let do vězení. "Na to zatím nemyslím. Bude to moc těžké," řekla.

Nehoda se stala 11. dubna. Hroch podle dosavadních výsledků vyšetřování udělal chybu a vjel na jednokolejný úsek mezi zastávkami Vřesinská a Zátiší v době, kdy proti němu mířila druhá souprava. Chyba spočívala v tom, že nepočkal na zastávce na křížení. Na místě srážky zemřeli dva lidé. Třetí v nemocnici. Čtrnáct cestujících utrpělo těžká zranění.

Policie řidiče, který minulý týden během výslechu připustil, že udělal chybu, obvinila z obecného ohrožení. Kriminalisté prošetřují i postup vedení dopravního podniku. Tím se zabývá i Drážní inspekce. Ta prošetřuje dvě loňské události.

Po nehodě dopravce připustil, že tramvaje proti sobě vyjely už několikrát. Dřívější mimořádné události ale manažeři neohlásili Drážní inspekci. Ta nyní připravuje správní řízení, ve kterém může společnost dostat až desetimilionovou pokutu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video