Víkend v Praze: pět pokousaných lidí

  • 77
Praha - Pět pokousaných lidí od volně pobíhajících agresivních psů. To je výsledek dvou případů, které řešili během víkendu pražští policisté. Nejdříve v Praze 4 zaútočil rotvajler na dvě mladé dívky a pokousal je na zádech. Při zásahu ještě stačil zranit jednoho muže a zasahujícho policistu. Ten ho pak postřelil. Během sobotního incidentu pak německý ovčák ukousl kus ruky devětapadesátiletému pejskaři. "Muž skončil v nemocnici," potvrdila iDNES mluvčí policie Iva Knolová.

Sobotní incident se podle policie stal třicet minut před osmnáctou hodinou. Devětapadesátiletý pejskař venčil svého knírače v ulici K Safině v Praze 4. V tu chvíli jej napadl volně pobíhající pes bez vodítka a bez obojku. 

"Muž začal bránit svého psa a při tom mu útočící německý ovčák ukousl poslední článek palce na levé ruce a zubem roztrhl ukazovák levé ruky," uvedla Knolová.

Zraněného muže odvezla záchranka do nemocnice. Nyní ho již lékaři propustili do domácího léčení. Podle policie si doma poleží nejméně tři měsíce. Policisté případ vyšetřují jako ublížení na zdraví.

Pátek: Čtyři zranění lidé
V pátek odpoledne přijeli policisté k rodinnému domku v ulici V Koutě v Praze 4. Rotvajler, který vyběhl z oplocené zahrady, zde napadl patnáctiletou a devatenáctiletou dívku. "Pes jim způsobil zranění v oblasti zad a hyždí," upřesnila mluvčí.

Policisté se chtěli dovolat majitele domku, ale pes jim nedovolil se k pozemku přiblížit. Agresivního psa se pak snažila uklidnit dcera podnájemníků bydlících v rodinném domě. Pes dívku sice znal, ale po chvíli zaútočil na jednačtyřicetiletého muže. "Tomu způsobil krvácející poranění pravé ruky," řekla Knolová.

Jeden z policistů se tedy k rotvajlerovi přiblížil, ale ten se na něj vrhl. Muž v uniformě tedy vytáhl zbraň a jednou vystřelil. Po tomto dramatickém incidentu se nakonec objevila majitelka psa a zraněného rotvajlera odvezla k veterináři.

"Pokousaný muž a obě dívky skončili v nemocnici," dodala mluvčí.

Středa: Psi ženě ukousli kus ruky
Žena, kterou ve středu v Teplicích napadli dva psi, možná přijde o pravou ruku. Kvůli vážným zraněním už podstoupila několikahodinovou operaci. Policisté šetří, zda je za útok odpovědný majitel rotvajlera a křížence stejné rasy s dogou. Ti patří pětačtyřicetiletému německému podnikateli, který v Teplicích přechodně bydlí. Podrobnosti čtěte ZDE.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video