Místo soba český jelen | foto: Martin Hlaváček, iDNES.cz

VIDEA TÝDNE: Pohádkově zářící dům, záhadná nemoc a exploze rakety

  • 0
Vánoce jsou za dveřmi a Václav Trunec z Chotovic opět rozzářil svůj dům desítkami tisíc žároviček. Indičtí lékaři si lámou hlavu nad neznámou chorobou, kvůli níž skončily v nemocnici už stovky lidí. V Praze začal soud s dvojicí, která lákala nezletilé k sexu ve třech. Prototyp rakety SpaceX explodoval během přistání a mistr kung-fu bojuje za zachování bolestivě vyhlížející tradice.

Václav Trunec z Chotovic u Litomyšle devatenáct let buduje vánoční výzdobu svého domu. Začal s 200 žárovičkami, dnes už jich zde svítí přes 66 tisíc. Za jedinou sezonu se na jeho dům přejde podívat dvacet až třicet tisíc lidí.

Indičtí zdravotní experti zkoumají, co mohlo vést k úmrtí jednoho člověka a hospitalizaci více než 540 dalších lidí ve městě Eluru ve státě Ándhrapradéš v posledních několika dnech. Nákaza koronavirem již byla vyloučena. Pacienti mívají bolesti hlavy či příznaky podobné epilepsii.

U Obvodního soudu pro Prahu 7 začalo hlavní líčení s Ivanem H. a Markétou M., kteří podle obžaloby na internetu lákali k sexu nezletilé dívky, a to včetně herečky vydávající se za dvanáctiletou Niki při natáčení dokumentu V síti. Obžalovaná žena se ve chvíli, kdy měla vypovídat, zhroutila. Záchranka ji odvezla do nemocnice.

Prototyp rakety Starship společnosti SpaceX při přistání na závěr cvičeného letu explodoval a roztrhl se. Společnost SpaceX podnikatele Elona Muska přitom plánuje, že loď už za za šest let dopraví lidskou posádku na Mars.

Pětašedesátiletý Wang Liou-tchaj je jedním z mála čínských mistrů kung-fu, který bojuje za zachování poněkud bolestivě vyhlížející tradice. „Kung-fu železného rozkroku“ spočívá v tom, že si muži nechávají narážet do rozkroku dva metry dlouhou kládu. Udržování tradičního umění podle stoupenců nebolí a nemá žádný vliv na plodnost.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video