Přerov znepokojují konflikty mezi znesvářenými Romy | foto: čtenářky iDNES.cz, iDNES.tv

VIDEA TÝDNE: Rvačka v cukrárně, tajný pohřeb Jakeše i nehody

  • 2
Třetí prázdninový týden rozhodně nebyl na události chudý. Podívejte se, které ze zpráv, jež se podařilo natočit na video, diváky iDNES.tv zaujaly nejvíc.

Muž v ruském Davlekanu zapomněl použít ruční brzdu, když se snažil manévrovat s autem, které uvízlo pod vrcholem kopce. To ho následně přejelo a řítilo se přímo na několik lidí, kteří na úpatí svahu stanovali. Ostatní je před blížícím se nebezpečím včas varovali.

Vysoký pas, hluboké vykrojení, zvířecí vzory i základní jednodílný střih – takové plavky už stihly letos vytáhnout k vodě slavné ženy jako Hailey Baldwinová, Kate Hudsonová, Sarah Jessica Parkerová nebo hvězda seriálu Too Hot to Handle Francesca Farago. Právě Francesca ráda ukazuje různé variace bikin na svých sociálních sítích, kde má miliony sledujících.

Vlnu rozhořčených reakcí vyvolaly mezi obyvateli Přerova dva incidenty během tohoto týdne, kdy se do sebe na veřejnosti slovně a v jednom případě i fyzicky pustily znesvářené skupiny tamních Romů. Obě skončily hromadným výjezdem policistů a strážníků, při jedné z nich musel být použit i slzný sprej.

V 97 letech zemřel bývalý generální tajemník ÚV KSČ Milouš Jakeš. Pohřeb se konal v úterý v pražském motolském krematoriu bez účasti veřejnosti.

Díky přítomnosti strážníků městské policie v terénu došlo neprodleně k nahlášení srážky osobního a nákladního vlaku u Českého Brodu a také k okamžitému zahájení záchranných prací. Byli to právě oni, kteří uvolnili dveře a zahájili evakuaci lidí z nabouraného vlaku. Strážníci též do příjezdu záchranářů a hasičů podávali lidem první pomoc.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video