Odstraněním graffiti jsem nechtěl nikoho zesměšnit ani poškodit, říká muž, který nápis na Karlově mostě vyčistil | foto: iDNES.tv

VIDEA TÝDNE: Šílený řidič kamionu a čistič Karlova mostu, který to myslel dobře

  • 0
Letecké záběry vlakového neštěstí i řidič, který bezohledně vytlačil auto do protisměru. To jsou dvě nejsledovanější videa pro tento týden na webu iDNES.tv. V jejich závěsu je i záznam velké vlny tsunami, kterou způsobilo selhání techniky v aquaparku.

Několik dnů by podle prvotních odhadů mělo trvat odstraňování následků železniční nehody u Mariánských Lázní, kde vykolejil nákladní vlak. Vagóny poškodily 200 metrů železničního svršku a 300 metrů trakčního vedení. Záběry z ptačí perspektivy na vlakové neštěstí se staly jedny z nejsledovanějších pro tento týden.

Řidič osobního auta na Znojemsku se jen těsně vyhnul střetu s jiným autem v protisměru. Tam ho agresivně vytlačil předjíždějící řidič kamionu, který se chtěl dostat do levého pruhu poté, co se silnice zúžila ze dvou pruhů na jeden. Incident zaznamenala kamera jednoho z řidičů.

Pět metrů dlouhý a dva metry vysoký graffiti nápis na Karlově mostě, za který stojí před soudem dva Němci, odstranil muž, který se likvidací graffiti živí. Záhadný čistič, který v noci nad ránem nápis smyl. Video s jeho totožností a motivem této akce vzbudilo u diváků iDNES.tv velký zájem.

Nepříjemný zážitek za sebou mají návštěvníci aquaparku Jü-lung Šuej-jün na severovýchodě Číny. Pravděpodobně chybou techniky se na ně v bazénu přiřítila mnohem větší vlna, než bývá u této atrakce obvyklé, a některé z nich vymrštila na souš. Nejméně 44 lidí při nedělní „tsunami“ utrpělo zranění.

A nakonec zase to počasí. Prahou se prohnaly silné bouřky, které v některých částech metropole způsobily dopravní komplikace. Oblíbeným videem se stal sestřih záběrů na lijáky, které natočili lidé na sociálních sítích. Podívejte se sami. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video