Dívka jako obrázek. Modelky, které se propůjčí místo malířského plátna, musí počítat s tím, že jim na těle nezůstane ani kousek nepomalované kůže. | foto: Profimedia.cz

VIDEA TÝDNE: Tělo jako malířské plátno, meteotsunami a kojení na přehlídce

  • 0
Baleáry, které zasáhlo meteotsunami a nahá lidská těla, která promění malíři bodypaintingu na umělecká díla. To jsou nejsledovanější videa, která získala největší pozornost diváků iDNES.tv pro tento týden. A hned za nimi je dohání modelka, která kojila uprostřed módní přehlídky.

Záplavy, které vyvolalo takzvané meteotsunami, zasáhly pobřeží španělských turistických center Mallorky a Menorky. Vlny měřily skoro dva metry. České turisty podle sdělení tuzemských cestovních kanceláří ale neohrozily.

Čím větší plocha, tím větší prostor pro kreativitu. Alespoň podle umělců, kterým papír ani plátno nestačí, a tak malují na nahá lidská těla. A zdá, že jich přibývá. Přehlídky malování na kůži byly v posledních dnech k vidění hned na několika místech. V New Yorku, rakouském Klagenfurtu a italské Gardě.

Čtenáře iDNES.tv zaujal také snímek, na kterém je zachycena modelka, která kojí uprostřed módní přehlídky. Jednalo se o jednu z modelek, které představovaly nejnovější kolekci plavek amerického časopisu Sports Illustrated. Ten už od roku 1964 každý rok vydává plavkový speciál, na jehož titulní straně se představila i nejedna Češka.

Po zveřejnění podrobností o záchranné operaci, při které potápěči vyprostili z thajské jeskyně dvanáct mladých fotbalistů a jejich trenéra, vytvořila agentura Reuters přehlednou animaci. Je na ní vidět, jak záchranáři postupovali a jak náročná celá akce byla. Stala se tento týden jedním z nejsledovanějších videí.

Diváky iDNES.tv zaujaly i záběry ukazující Vysoké Tatry po silných deštích. V okrese Poprad vyhlásili mimořádnou povodňovou situaci. Voda už strhla některé mosty a uzavřela turistické cesty, neprůchodná byla i Tatranská magistrála. V obci Stará Lesná dokonce museli evakuovat téměř tři stovky lidí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video