Ozbrojená eskorta přivádí k jednání o vazbě žháře z Bohumína. (11. srpna 2020) | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

VIDEA TÝDNE: Žhář před soudem, rozpadlý ledovec a vytuněná škodovka

  • 0
Jako každou neděli je tu žebříček nejsledovanějších videí na iDNES.tv. V tomto týdnu samozřejmě stále rezonovala tragédie v Bohumíně, ale zajímala vás také odlehčená témata. Záběry rozpadu ledovce v Alpách nebo test Škody 130 pro Rallye Dakar patřila mezi ně.

Vyšetřování tragického požáru v Bohumíně na Karvinsku je teprve na začátku, ale na veřejnost se dostaly informace, které vykreslily příběh rodinné pomsty. Žhář policistům po činu tvrdil, že se chtěl pak zabít v autě. Soud ho poslal rovnou do vazby.

Ledovec Tourtemagne v údolí Valais ve švýcarské části Alp se zbortil. Incident, který zachytila turistka Luzia Roherová se podle místních médií stal v nadmořské výšce 2650 metrů. Právě tam v posledních letech ledovec významně tál.

Ondřej Klymčiw nedávno představil svůj nový projekt, připravit pro Rallye Dakar Classic Škodu 130 z roku 1985. Škodovka už dokonce jezdí, a tak jsme si tento retro model, připravovaný Jiřím Kotkem mohli dokonce vyzkoušet.

Ze železniční vlečky ujelo ve středočeských Mstěticích několik nákladních vagonů. Na přejezdu srazily osobní auto a po vykolejení ještě zdemolovaly drážní domek. Pracovník drah stačil utéct.

Několik dní intenzivně pátrali kriminalisté po pohřešované Janě Paurové, která záhadně zmizela před sedmi lety. Stopy hledali přímo v domě, kde s manželem a čtyřmi malými děti do osudného únorového víkendu roku 2013 žila. Na místě pracovali i speciálně vycvičení psy.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video