Markéta Řeháková | foto: ČTK

VIDEA TÝDNE: Pavlova mluvčí, volby a útok policistů v Americe

  • 6
Nedělní bilance videí na iDNES.tv má jasné výsledky. Největší pozornost získala mluvčí nově zvoleného prezidenta Petra Pavla. Jen den staré video z tiskové konference nasbíralo nejvíc zhlédnutí.

Petr Pavel se zastal své mluvčí Markéty Řehákové. Ta na sebe v sobotu výrazně upozornila živelným projevem poté, co novinářům a Pavlovým podporovatelům ohlašovala na tiskové konferenci příchod nově zvoleného prezidenta. Podle Pavla ale emoce Řehákové nepřekročily hranici, na Hradě s ní počítá.

Prezidentské volby 2023

Sledovat další díly na iDNES.tv

Kandidát na prezidenta Andrej Babiš v úterý na mimořádné tiskové konferenci řekl, že končí s kontaktní kampaní mezi voliči. Zdůvodnil to mimo jiné dalším anonymním dopisem, ve kterém mu muž s flintou vyhrožuje, že ho zastřelí. Autor výhrůžného dopisu také napsal, že trpí rakovinou, takže nemá co ztratit.

Prezidentské volby 2023

Sledovat další díly na iDNES.tv

Jen několik málo hodin po prohraných volbách o Pražský hrad se naplno rozjely spekulace, jestli Andrej Babiš neskončí v politice. Úvahy přiživil i sám bývalý předseda vlády, když odmítl oslovení poslanec. Strohý popis „občan ČR“ má i na twitterovém profilu.

Prezidentské volby 2023

Sledovat další díly na iDNES.tv

Prokuratura v americkém státě Tennessee ve čtvrtek obvinila pět bývalých policistů z vraždy a dalších trestných činů v případu černošského řidiče Tyrea Nicholse. Ten zemřel po hádce během silniční kontroly začátkem ledna ve městě Memphis, informovala agentura AP. Úřady nyní zveřejnily video.

Vladimir Solovjov, moderátor ruské televize Rossija 1, reagoval na zprávy, že německý kancléř Olaf Scholz konečně rozhodl o vyslání tanků Leopard 2 na Ukrajinu. Vyzval k úderům na Německo, aby tamní obyvatelé „věděli, jaké nové nacistické vůdce vychovali a přivedli k moci.“

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video