Americké ministerstvo obrany zveřejnilo video, které podle něj zachycuje incident nad Černým mořem, při němž se ruský stíhací letoun Su-27 srazil s americkým průzkumným dronem MQ-9 Reaper. (14. března 2023) | foto: Reuters

VIDEA TÝDNE: Pád dronu, polonahá aktivistka a přistání na mrakodrapu

  • 4
Pentagon tento týden zveřejnil záběry, které mají dokazovat, že za pád amerického dronu může pilot ruské stíhačky Su-27. Zpěvačka Avril Lavigne musela během předávání cen vyhnat z pódia polonahou aktivistku. Polskému pilotovi se podařilo jako prvnímu přistát na střeše mrakodrapu v Dubaji a policie zveřejnila video z potyčky s demonstranty u Národního muzea.

Americké ministerstvo obrany zveřejnilo video, které podle něj zachycuje úterní incident nad Černým mořem, po kterém se zřítil americký dron MQ-9 Reaper. Na videu je vidět ruský stíhací letoun Su-27, který se k americkému bezpilotnímu letounu přiblížil.

Avril Lavigne pobavila diváky na předávání cen Juno, kanadské obdoby Brit Awards. Ve chvíli, kdy přebírala svou cenu uživatelů TikToku, vběhla k ní nahá ekologická aktivistka. Zpěvačka rychle zareagovala, pleskla ji přes prsa a vykázala ji se smíchem z pódia.

Polský pilot Lukasz Czepiela se stal historicky prvním člověkem, který s letadlem dosedl na přistávací plochu pro vrtulníky dubajského hotelu Burdž al-Arab. Na kaskadérský kousek se připravoval dva roky a podnikl stovky testovacích přistání.

Policie zveřejnila vlastní video z potyčky u pražského Národního muzea mezi demonstranty a těžkooděnci, kteří chránili vstup do budovy. Vyplývá z něho, že policisté čelili útokům demonstrantů, které z prostoru postupně vytlačili a několik z nich zadrželi.

Herečka Olga Schoberová oslavila tento týden osmdesáté narozeniny. Atraktivní plavovláska patřila mezi nejslavnější filmové sexbomby 60. let. Přirovnávali ji k Brigitte Bardotové nebo Ursule Andressové. Stačilo pár filmů, aby navždy vstoupila do mužských snů a dotáhla to až do Hollywoodu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video