Diskuze

Véčkaři se zalekli úbytku voličů, pomoci má reforma důchodů a generační fond

Věci veřejné reagují na pokles své popularity a katastrofální prohru v komunálních volbách orientací ke středolevému voliči. První signál této změny naznačili už dnes, když představili svou podobu důchodové reformy. Ta se radikálně liší od čistě pravicových představ ODS i TOP 09.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

PBJ

20. 11. 2010 12:21
Nápad generačního fondu

je svým způsobem zajímavý, ovšem ne originální, jelikož o něčem podobném se mluvilo již před několika lety. Ovšem problém je v tom, že ne všechny děti budou pracovat, zejména rodiny mnohapočetné nejsou žádnou zárukou pro budoucí ekonomickou činnost, jelikož mnohé z těchto dětí inklinují ke stejnému způsobu života, tedy života na různých sociálníách dávkách a nicnedělání. Takže jejich příspěvek do tohoto fondu je 00. Ovšem čerpání by teoreticky  mohlo být daleko vyšší, stejně jako při dnešním určování výše důchodů u těchto lidí¨, tedy stanovení důchodu z celostátního průměrného výdělku, přestože nikdy do důchodového fondu nedali ani korunu. Pro všechny budoucí důchodové systémy by měl být stanoven jako hlavní  základ -  kdo do fondu nic nepřináší, nemůže z něj také nic dostat, tedy přestat si hrát na sociální důchod, ale na důchod, který je odměnou za celoživotní práci. 

0 0
možnosti
ZH

Fai Rodis

20. 11. 2010 12:28
Re: Nápad generačního fondu

Prubezny duchodovy system byl skvela vec, ktera chranila lidi pred znehodnocenim jejich celozivotnich uspor tim, ze se duchod bude brat ze soucasnych odvodu podle soucasneho systemu cen. Prece jen, ono spolehat se na to, ze za tech 40 let, co clovek pracuje a spori, se nestane zadna financni katastrofa, inflace atd., atd. je ponekud odvazny predpoklad.

Akorat to predpokladalo celkem homogenni populaci, ktera bude ve sve vetsine produktivne zamestnana a bude mit prumerne 2.1 ditete na rodinu. Coz uz ted v Evrope neni uplne ten pripad...;-(

0 0
možnosti
R

rundlik

20. 11. 2010 10:50
Penzijní reforma.

Jsem pro,ale za jasně stanovených a průhledných podmínek.Každý nechť má svůj účet,ze kterého bude hned jasné,kolik si naspořil:-státní penze,penzijní připojištění,příspěvky od zaměstnavatele,vlastní finance,úroky ap.V 50.letech se podívám na výpis,-mám naspořeno a jdu do penze.Tím se uvolní pracovní místa pro mladé.Žádný jiný "paskvil"-typický pro Česko nepřichází v úvahu.Musí to být naprosto jasné a průhledné.Jako kluk jsem znal jednoho strojvedoucího,za I.republiky a za války vozil rychlíky s parními mašinami.V 50.měl "vyděláno" ,šel do penze a "užíval" si stáří.I když o své úspory částečně přišel při dvou  peněžních reformách v r.45 a 53.

0 0
možnosti
DS

DanSed

20. 11. 2010 10:53
Re: Penzijní reforma.

Váš pohled opomíjí jeden důležitý fakt, a totiž ten, že nejdříve se musí dofinancovat důchody, těch, kteří takto spořit na vlastní nemohli, tj. přechod na plně individuální spoření by stejně někdo musel zaplatit, takže zase vy buď ve vysokých daních nebo jinak. Ale ty prachy z nebe nespadnou.

0 0
možnosti
PN

pavel.n

20. 11. 2010 9:38
odchody do důchodu

pro mladé není práce a tak není dobré násilím držet starší v zaměstnání.

Stejně již dnes se firmy starých lidí zbavují - no řekněte mi , kdo z vás viděl 62-letou sekretářku ....neumím si představit 65-letého řidiče kamionu , pokrývače , horníka ...vždyť je to nesmysl

0 0
možnosti
R

rundlik

20. 11. 2010 10:39
Re: odchody do důchodu

S tím lze naprosto souhlasit.Je to děláno tak šikovně ,aby se toho "důchodu" nikdo ani nedožil.Po 50.letech člověk ztrácí výkonnost,je unaven,přibývají nemoci.Člověk není stroj,-i ten se musí na určitý čas odstavit a provést údržbu.Peněz ve fondech je dost,ty se ale šikovně vykrádají,neboť schází jakákoliv kontrola a nikdo do toho nevidí.

0 0
možnosti
JS

jansva

20. 11. 2010 9:04
Není div,že voliči odcházejí

VV je stranou která zjevně není dosud rozhodnuta(její vedení)kam se vrtnout. Přitom má dojem,že když pan John(resp.Bárta) přehodí výhybku, tak se to změní. Důvěra voličů je pryč a ta béčka od TOP,nebo ODS nemají smysl. 

0 0
možnosti
DS

DanSed

20. 11. 2010 10:50
Re: Není div,že voliči odcházejí

Což o to, směr mají nastavený, ale občas se ho nedrží a pak když se vrací k původnímu směru, to vypadá jako že neví, kudy kam.

0 0
možnosti
JM

jmhad

20. 11. 2010 6:53
středolevá cesta nepomůže

z jednoho důvodu - oni ti trochu levicově smýšlející voliči odešli a zbyli zarytí pravičáci,které nechce ani ODS či HOP 09.A dokud budou tihle,např. pan Bronislav Plesnik - viz http://www.denikpolitika.cz/nazor/kscm-jsou-zlocinecka-organizace,pak nebudou druzí.A druhým aspektem je pohaslá hvězda vůdce,který nestíhá.Rv

0 0
možnosti
N

neandrtálec

20. 11. 2010 5:34
Nějak na ty strany televizních redaktorů nemáme štěstí.

:-)

0 0
možnosti
S

sejmito

20. 11. 2010 0:33
Návrh VV

Kdyby se jim tento návrh podařil prosadit, byl bych moc rád. Má to hlavu a patu a hlavně to neznevýhodňuje střední vrstvu!

0 0
možnosti
JN

dogi

20. 11. 2010 4:07
Re: Návrh VV

Myslíš ten generační fond? A co bude, když se narodí více dětí, než na kolik jich bude ve fondu peněz? Myslím, že je to jen takové véčkařské plácnutí do vody. Ovšem zase se najdou lidé, kteří jim to zbaští. Já vím, je těžké přiznat, že jsem jejich volbou šlápl do velké sr..ky. Ale ono se to vystříbří i bez takového přiznání.

0 0
možnosti
JN

Jonáš2

19. 11. 2010 23:15
Generační fond?

Nemá tam být degenerační?

0 0
možnosti
Z

zerda

19. 11. 2010 23:01
co když děti mít nemůžu?

0 0
možnosti
G

Gamehoror

20. 11. 2010 1:40
Re: co když děti mít nemůžu?

Pak bys měl být rád :-)

Stejně hrozí že by se na Tebe na stáří vykašlali a nebylo by to Tvou špatnou výchovou ale výchovou společnosti jak se dnes projevuje.Je dobré moct spoléhat jen sám na sebe a dětma se případně nechat příjemně překvapit že nejsou tak špatný a zkažený pokud Tě ke staří podržej. Bylo by fajn mít i něaké výhledy že by se postaral stát ale v tomhle složení jak to je dnes těžko když dokázali jen republiku nechat rozkrást a zadlužit.

0 0
možnosti
R

rebe-reb

19. 11. 2010 22:51
Jasný, VV dají pár "návrhů" a hlasy jsou zpátky!

Navíc - pan Radek John v OVM říkal, že to bylo vítězství! Že mají oproti minule o 2000% více zástupců!

Získat zpět důvěru je pro předsedu Radka Johna maličkost!

;-D

0 0
možnosti
G

Gamehoror

20. 11. 2010 1:45
Re: Jasný, VV dají pár "návrhů" a hlasy jsou zpátky!

To bys koukal jak by ho lidi skandovali kdyby za pár týdnů přišel s tim že to bylo všechno v rámci na vlastní oči a rozkryl by v médiích všechny čachry jak probíhaj v parlamentu a ve vládě. Kdyby ukázal co tam zjistil a jak to od revoluce všechno bylo.

Kdyby se ukázalo že je pořád jedním z lidu jako byl vždy :-)

0 0
možnosti