V Tatrách zahynul český turista

  • 17
Záchranáři ve Vysokých Tatrách našli tělo třicetiletého českého turisty. Zemřel po pádu do rokliny. Jeho partnerka má lehčí zranění. Podle horské služby přecenili své možnosti. "Tady jsou bouřky, prší, neměli tam vůbec co dělat," řekl iDNES pracovník Horské záchranné služby.

Vysokohorští turisté z Ostravy se dopoledne vydali na túru do oblasti Jehněčího štítu.

Při sestupu se ale oba zřítili do rokliny. "Sestupovali nevhodným terénem, kde je ještě množství sněhu. V tomto období a s batohem tam neměli co dělat," telefonicky sdělil iDNES záchranář z Vysokých Tater.

Zraněná žena kolem poledne zavolala z mobilního telefonu policii. Ta okamžitě informovala záchranáře, kteří k místu neštěstí vyrazili hned ze dvou oblastí. Pátrání jim komplikovalo špatné počasí. Nad Tatrami se přehnalo několik silných bouřek.

Po několika hodinách tělo mladého muže našli. "Byl bohužel mrtvý, na místě podlehl zraněním. Kolegové ho nyní transportují dolinou," uvedl v podvečer pracovník Horské záchranné služby.

Pětadvacetiletá dívka utrpěla zranění ruky a hlavy, podle záchranářů jí ale nehrozí trvalé následky. Leží v popradské nemocnici.

V letošním roce zahynulo v Tatrách již osm Čechů.
 
17. ledna - Dva čeští reprezentanti ve sjezdu na divoké vodě zahynuli v lavině, která se na ně zřítila v dolině Parichvost v Západních Tatrách.

10. února - Zahynuli dva ze čtyř českých horolezců, kteří se dostali do problémů v oblasti Malého ledového štítu. Další dva se podařilo zachránit.

4. března - Jednoho českého turistu zasypala lavina v oblasti Hincova plesa. Záchranáři ho našli mrtvého.

9. dubna - Jeden český skialpinista zemřel na místě a druhý v nemocnici poté, co je v oblasti Rysů strhla lavina.

5. června - V oblasti Jehněčího štítu zemřel po pádu třicetiletý muž z Ostravy. Jeho
pětadvacetiletá partnerka utrpěla lehčí zranění.

(zdroj: ČTK)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video