Loudil sex u školáků, pražská policie dopadla mezinárodně hledaného násilníka

  • 12
Pražská policie dopadla třiatřicetiletého cizince, který lákal k sexu malé chlapce. Na vše se přišlo jen díky pozornému otci dvou dětí, když si všiml, že si dopisují s neznámým mužem. Policie při zatčení zjistila, že jde o mezinárodně hledaného zvrhlíka, který má v rejstříku jednadvacet záznamů. Mimo jiné znásilnění, příprava sexuálního zneužití dítěte, znásilnění se zbraní, podvody a mnoho dalšího.

Otec si všiml, že jeho syny ve věku 9 a 11 let oslovuje muž přes aplikaci WhatsApp pod smyšleným jménem Mark a jednomu z nich nabízel, jestli se chce stát jeho sexuálním gay přítelem.

„Otec ihned zkontaktoval policisty a celou situací se začali zabývat kriminalisté z 6. oddělení Prahy I. Ti operativní činností zjistili, že se s největší pravděpodobností jedná o cizince, který se velmi často objevuje v okolí dětského hřiště Na Chobotě v Praze 6,“ napsal na webu mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Šestnáctiletý mladík v Praze sexuálně napadl ženu. Policisté ho zadrželi

Policie se po rozpracování případu dostala až k místu bydliště násilníka na Zličíně, kde ho také zadržela. „Následnou lustrací policisté ihned zjistili, že se jedná o třiatřicetiletého cizince, na kterého je vydaný našimi sousedy Evropský zatýkací rozkaz a to hned z několika důvodů,“ dodal mluvčí.

Podle něj má zatčený v rejstříku jednadvacet záznamů, a to sexuální nátlak, znásilnění, příprava sexuálního zneužití dítěte, držení nebo obstarání dětské pornografie, znásilnění se zbraní, šestnáctkrát podvod a mnoho dalšího.

„Z těchto důvodů se ukrýval na našem území a kriminalisté ho naštěstí vypátrali a zatkli ještě dříve, než u nás stihl ve své činnosti pokračovat,“ dodal Hrdina.

Policie zadržela mladíka podezřelého ze znásilnění v Praze, hledá další oběti

Podle policie v případu pomohla důsledná kontrola svých dětí a pohotový otec tak možná zabránil dalším neštěstím. „Z tohoto důvodu je nutné, aby rodiče měli o svých dětech naprostý přehled a to nejen o tom s kým se stýkají, ale také s kým si píší,“ vysvětlil Hrdina ve zprávě.

Hrdina varoval, že i z naprosto nevinné konverzace s cizími lidmi, se může stát během chvíle velký problém. Apeloval na rodiče, aby se svými dětmi udržovali přátelský kontakt a měli s nimi tak naprostou důvěru. „Jen tehdy se vám tak svěří o podobném problému sami,“ vysvětlil Hrdina.

Zatčený muž je v současné chvíli umístěn ve vydávací vazbě a probíhá jednání o jeho vydání zpět do země, která na něj vydala zatykač. Národnost muže neuvedla.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video