Náklaďáky se vzpříčily ve stoupání. Ilustrační foto.

Náklaďáky se vzpříčily ve stoupání. Ilustrační foto. | foto: Lumír Schulz, MF DNES

Uvízlé kamiony blokovaly cestu na Slovensko

  • 13
Na náledí mezi Frýdkem-Místkem a česko - slovenským hraničním přechodem Bílá uvízly dva kamiony. Přes hodinu byly napříč vozovky. Silnice I/56 je průjezdná pouze pro osobní auta, kamiony policie nadále odklání na objízdné trasy.

"Silnici nákladní auta zablokovala ve stoupání u přehrady Šance a zůstala tam naštorc," řekl iDNES operační důstojník frýdeckomístecké policie. "Zatím nevíme, kdy to bude průjezdné," dodal krátce před 18. hodinou.

"Vytvořila se za nimi kolona dalších aut, především náklaďáků, které se nemají kde otočit," doplnil policista.

Asi po hodině se podařilo uvízlé kamiony odstranit. Silnice je ale průjezdná jen pro osobní auta, nákladní vozy musejí nadále jezdit jinudy.

Jaký je aktuální stav na silnicích zjistíte na doprava.idnes.cz.
Předpověď počasí hledejte na pocasi.idnes.cz.

ÚAMK radí řidičům kamionů, aby využili objížďky. První vede přes Nový Jičín, Rožnov pod Radhoštěm a Makov, druhou se šoféři vydají z Frýdku-Místku na Třinec a Mosty u Jablunkova.

Podařilo se vám vyfotit nebo natočit událost, která by neměla chybět ve zpravodajství? iDNES vám nabízí 200 korun za každý zveřejněný snímek a 500 korun za video. Posílejte je e-mailem nebo z mobilu na mms@idnes.cz - čím rychleji, tím lépe.

mapa - šance
Zdroj: mapy.idnes.cz © PLANstudio


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video