Petr Dvořák, generální ředitel České televize

Petr Dvořák, generální ředitel České televize | foto: Michal Šula, MAFRA

Televizní studio postavíme, ale o třetinu levněji, slíbil v Brně Dvořák

  • 11
Nový generální ředitel České televize Petr Dvořák přivezl do Brna povzbuzující zprávu. Sedm týdnů po svém nástupu do funkce rozhodl, že se televize po dlouhých letech slibů a příprav pustí do stavby nového studia v Brně. Na megalomanském projektu, který počítá i se stavbou velkého ateliéru, se však bude šetřit.

Právě kvůli vysokým nákladům před Dvořákovým nástupem hrozilo, že televize přípravy na stavbu pozastaví. "Oproti původním plánům se nám podařilo projekt seškrtat, takže místo očekávaných šesti set milionů korun bude nové studio stát kolem 350 až 400 milionů," uvedl Dvořák.

Moderní zázemí pro Českou televizi vyroste ve čtvrti Líšeň v bývalém areálu Zetoru, kam se televize přesune z nevyhovujících prostor v centru města. "Na stavbu máme nyní čerstvě vydané stavební povolení," doplnil předseda Rady České televize Milan Uhde.

V dohledné době tak televize vypíše výběrové řízení na firmu, která budovu postaví. "Přesný harmonogram prací ještě upřesníme," řekl Dvořák. V novém studiu by se mělo začít vyrábět v polovině roku 2014.

Vysílací schéma ještě vedení televize doladí

Kromě nového brněnského studia se Rada České televize, která do Brna zavítala na svém výjezdním zasedání, zabývala i změnami v televizním programu na příští rok. Ty se dotknou i pořadů, které se natáčejí v Brně.

Změnit se má například podoba oblíbeného AZ-kvízu. O definitivní podobě vysílacího schématu však bude jasno až v prosinci. Radní o něm totiž chtějí s managementem televize ještě diskutovat.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video