Ivan Langer už vydal zápisky z doby, kdy byla těhotná jeho žena, teď se chystá na pohádky.

Ivan Langer už vydal zápisky z doby, kdy byla těhotná jeho žena, teď se chystá na pohádky. | foto: Radek Miča , MF DNES

Táta Langer vypráví dětem o Uličníkovi a Silničníkovi

  • 24
Ministr vnitra s oblibou občas změkčí svou pěstěnou image ostrého šéfa "policejního" resortu. To když nastavuje vlídnou tvář milujícího otce. Možná prý sepíše pohádky, které vypráví svým dětem Petře a Patrikovi.

"Jsem tvůrcem asi čtyř pohádek, které jsem si pro své děti vymyslel," svěřil se Ivan Langer v pořadu Narovinu v regionální televizi Brněnská 1. Prý už si pohrával i s myšlenkou, že vyprávění "přetaví" na papír.

"Pohádky by ocenila i ČSSD"
"Zatím to přesně neplánuji, ale možná by řada kritiků byla ráda," dodal Langer. "Lidový dům by možná sestavil analytický tým, který by luštil, co se děje v mysli Ivana Langera," vtipkoval místopředseda ODS v televizi. Ale pak dodal, že by jeho pohádky vlastně mohly potěšit i opoziční politiky v sídle ČSSD.

Kromě pohádky o čarodějnici Půlnočnici prý totiž táta Langer vypráví třeba o Uličníkovi a Silničníkovi. "O dvou skřítcích, kteří bydlí v semaforu. Jeden je hodný a druhý zlobivý," popisuje autor. "Je to výchova dětí, jak se chovat na silnici," vysvětlil.

Své spisovatelské ambice Langer odhalil před pěti lety. Vydal svůj deníček z doby, kdy byla jeho žena v jiném stavu.

Proč si deník psal? "Chtěl jsem mít památku na toto období. Pro sebe, pro manželku i pro naše dítě," řekl tehdy MF DNES a dodal: "Pak mě kamarádi přesvědčili, abych své zápisky vydal."


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video